r
Nosalty Logó

Paradicsom feta sajttal töltve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Paradicsom feta sajttal töltve
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3655 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    787 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 609 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    354.8 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    186 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9302.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    2277 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1721 mg
  • Nátrium
    5010 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1332.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1048 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4721 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1479 micro
Összesen 3655 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1389 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A feta sajtot egy villa segítségével szétnyomkodjuk. A fokhagymát egy fokhagymaprés segítségével belenyomjuk. Őrölt fekete borssal fűszerezzük, és a tejszínnel jól összekeverjük.
  2. Paradicsomok tetejét levágjuk, a belsejét egy kiskanállal kikaparjuk. Majd habzsák vagy kiskanál segítségével megtöltjük a paradicsomokat a sajtkrémmel.
  3. Egy mélyebb formába helyezzük a már megtöltött paradicsomokat. Olívaolajban elkeverünk egy kiskanál oregánót, és egy ecset segítségével beolajozzuk a paradicsomokat. A megmaradt olívaolajat a paradicsomok közé öntjük, és a pihenési idő alatt is időközönként megkenjük a paradicsomokat vele.
  4. Az olajbogyókat a paradicsom közé szórjuk, a tetejét is díszíthetjük vele.
  5. Díszíthetjük még apróra vágott petrezselyemmel, a petrezselyem nagyon jól harmonizál a feta sajt izével.
  6. Pár óra múlva, mikor az ízek összeérnek fogyasztható, én néha este elkészítem, és másnap fogyasztjuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3458
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsom feta sajttal töltve
Éva házias konyhája 159 recept

Nagyon finom reggelit készíthetünk ezzel az étellel, de grillezett sültekhez, pl. souvlaki-hoz  is nagyon jól harmonizál.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?