Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Freiburgi paradicsomfelfújt

Freiburgi paradicsomfelfújt
Freiburgi paradicsomfelfújt
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, tudom, hogy most épp nincs paradicsomszezon, de az év bármely napján jól esik egy könnyű ebéd vagy vacsora. Ez pedig gyerekkorom egyik kedvence. Önmagában vagy köretként is megállja a helyét.

Még anyukám akkor divatos receptkártya-gyűjteményében akadtunk rá az eredeti receptre. Igazából nem is nagyon készítette el, csak néhány alkalommal. Viszont ahogy én beszabadultam a konyhába, legalább száz alkalommal... volt olyan, hogy egy kollégám két hatalmas tepsivel és négyszeres adag hozzávalóval megjelent, hogy készítsek neki, mert ebből egyszerűen nem lehet eleget enni... Hát. azt hiszem ez mindent elmond... ki kell próbálni! Újra és újra!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott burgonyát héjában sós, köménymagos vízben feltesszük főni. Vigyázzunk, nehogy túl puhára főzzük, mert sütésnél széteshet.
  2. A paradicsomok csutkáját kivágjuk egy körkörös mozdulattal, és kiskanállal kivájjuk azok belsejét.
  3. A kivájt paradicsomokat fejjel lefelé tesszük, és a levüket hagyjuk kicsöpögni, majd belülről sózzuk, borsozzuk.
  4. A vajon megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a petrezselymet és az apróra felkockázott sajtot. Ez lesz a töltelék.
  5. A tölteléket a paradicsomokba töltjük. Lehet púposan adagolni, annál finomabb.
  6. Egy tepsibe tesszük a töltött paradicsomokat. Egyenletesen elhelyezzük körülötte a főtt, karikára vágott burgonyát.
  7. A tejet összekeverjük a tojással, a fűszerpaprikával és ételízesítővel. Ezt egyenletesen a paradicsomokra és a burgonyára locsoljuk. Előmelegített sütőben közepes fokozaton megsütjük. Nem szükséges lefedni, szépen összesül, megpuhul anélkül is, ha hőlégkeveréses módot használunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 427
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hófehérke

Mióta szakács: 2018.10.12.
19 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis paradicsom töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

481
paradicsom 8 közepes db
burgonya 75 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
vaj 2 ek
tojás 3 db
tej 3 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál
trappista sajt 20 dkg
petrezselyem 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 1 kávéskanál
ételízesítő 1 kávéskanál