r
Nosalty Logó

Canelloni padlizsánból

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Canelloni padlizsánból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 257 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2042 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 93 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5648 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 257 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    152 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4941.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1842 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    1222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1812.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    380 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    2433 micro
Összesen 2042 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2031 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt alaposan megmossuk, végét levágjuk, és hosszában vékony szeletekre vágjuk (kb. 2 mm az ideális - sajtszeletelővel pikk-pakk megvan).
  2. A szeleteket besózzuk, és 20 percre állni hagyjuk, majd lemossuk, és jól leszárítjuk.
  3. Olívaolajjal vékonyan megkenjük, és kontaktsütőben vagy serpenyőben pár perc alatt puhára sütjük.
  4. A krémhez apróra vágjuk a rukkolát, és belekeverjük a ricottába, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A padlizsánszeletek végére teszünk egy-egy kanálnyi ricottakrémet, és szorosan feltekerjük, majd egy olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, szorosan egymás mellé.
  6. A szószhoz felforraljuk a paradicsomlevet, beleszórjuk az oregánót és az apróra vágott bazsalikomot, és egyet rottyantunk rajta.
  7. A szószt a padlizsántekercsekre öntjük, megszórjuk parmezánnal, és forró sütőbe tolva kb. 10-15 percig sütjük.
  8. Tálalás előtt megvárjuk, míg kicsit kihűl.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35x5
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12746
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 28.

Ajánló

Aki szereti a pármai padlizsánt, nem fog csalódni benne!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Én mindig azt hittem, a canelloni egy tésztafajta, de aztán fel lettem világosítva, miszerint a feltekert és töltött ételek -a zöldségek is - is erre a gyűjtőnévre hallgatnak. Nekem meg édes mindegy, hogy hívják, amíg ilyen finom és könnyű nyári étel kerül a tányéromra. Ezt az ételt egyébként Olaszországban főételként eszik, szerintem annak is csodálatos - ebben az esetben ez a mennyiség 4 főnek elég. Meleg előételként bátran kalkulálhatunk 8 főre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.