Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Canelloni padlizsánból

Canelloni padlizsánból
Canelloni padlizsánból
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én mindig azt hittem, a canelloni egy tésztafajta, de aztán fel lettem világosítva, miszerint a feltekert és töltött ételek -a zöldségek is - is erre a gyűjtőnévre hallgatnak. Nekem meg édes mindegy, hogy hívják, amíg ilyen finom és könnyű nyári étel kerül a tányéromra.
Ezt az ételt egyébként Olaszországban főételként eszik, szerintem annak is csodálatos - ebben az esetben ez a mennyiség 4 főnek elég.
Meleg előételként bátran kalkulálhatunk 8 főre.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Aki szereti a pármai padlizsánt, nem fog csalódni benne!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt alaposan megmossuk, végét levágjuk, és hosszában vékony szeletekre vágjuk (kb. 2 mm az ideális - sajtszeletelővel pikk-pakk megvan).
  2. A szeleteket besózzuk, és 20 percre állni hagyjuk, majd lemossuk, és jól leszárítjuk.
  3. Olívaolajjal vékonyan megkenjük, és kontaktsütőben vagy serpenyőben pár perc alatt puhára sütjük.
  4. A krémhez apróra vágjuk a rukkolát, és belekeverjük a ricottába, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A padlizsánszeletek végére teszünk egy-egy kanálnyi ricottakrémet, és szorosan feltekerjük, majd egy olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, szorosan egymás mellé.
  6. A szószhoz felforraljuk a paradicsomlevet, beleszórjuk az oregánót és az apróra vágott bazsalikomot, és egyet rottyantunk rajta.
  7. A szószt a padlizsántekercsekre öntjük, megszórjuk parmezánnal, és forró sütőbe tolva kb. 10-15 percig sütjük.
  8. Tálalás előtt megvárjuk, míg kicsit kihűl.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35x5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 408
elküldve: 5
receptkönyvben: 186
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rukkolás ricottakrémmel töltött padlizsántekercs paradicsomszószban, ricottás padlizsántekercs

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

syssi75
syssi75 Sun, 2016-05-01 10:29

Amikor először csináltam én sem tudtam feltekerni a szeleteket,de most 2 -szor már igen.Nagyon fincsi

evian
Evian / evian Sun, 2010-07-25 08:31

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet!!! Nem vagyok kezdő háziasszony, de én biza nem tudtam feltekerni a puhára párolt padlizsánt.....így rakottasan csináltam, szerintem az izéből nem veszített semmit!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2010-07-25 13:25

Kedves Evian!
Sajnálom, hogy nem sikerült feltekerni, de örülök, hogy ízlett!:)
Szép hétvégét!
Üdv:
Nóra

evian
Evian / evian Sun, 2010-07-25 08:31

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet!!! Nem vagyok kezdő háziasszony, de én biza nem tudtam feltekerni a puhára párolt padlizsánt.....így rakottasan csináltam, szerintem az izéből nem veszített semmit!

cudrap
cukker / cudrap Wed, 2010-06-30 14:27

Isteni finom lett! Könnyű nyári vegán étel!
(ruccolát nem kaptam, friss kakukkfűvel helyettesítettem és a tetejére mozzarellát tettem parmezán helyett)

villers
villers Mon, 2010-05-31 09:52

Ja, az fel sem tűnt, hogy az meg nincs a leírásban, mert az egyértelmű volt, hogy a szószba kerül :o)

villers
villers Mon, 2010-05-31 09:34

Mennyi paradicsom kell bele? 2-3 darab? És hámozva? Mert az nincs a hozzávalókban...

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2010-05-31 09:46

Kedves Villers!
Azért nincs, mert elrontotta... nem a paradicsomot, hanem a bazsalikomot kell apróra vágni. Elég neki a paradicsomlé. Köszönöm az észrevételt, máris javítom!
Üdv:
Nóra

272
padlizsán 2 nagy db
paradicsomlé 5 dl
rukkola 5 dkg
ricotta 50 dkg
parmezán sajt 5 dkg
olívaolaj 1 dl
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint