r
Nosalty Logó

Töltött paradicsom Lousha konyhájából

Lousha
Töltött paradicsom Lousha konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

618
Kalória
34.3g
Fehérje
53.2g
Szénhidrát
30.5g
Zsír
280.2g
Víz
151.5g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 618 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1233 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1950.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    1091 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    280.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1138 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 618 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3901.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    742 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    2182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    560.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2277 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 1233 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    983 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. Vágjuk le a paradicsomok tetejét, majd dinnyevájóval vagy kanállal szedjük ki a belsejüket. (Ezt és a tetejét lefagyaszthatjuk, és később pl. lecsóhoz, paradicsomszószhoz felhasználhatjuk.) Enyhén sózzuk meg a belsejüket.
  2. Keverjük a füstölt sajtot, tojást és lisztet a spagettiszószhoz, majd ezzel a keverékkel töltsük meg a paradicsomokat.
  3. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük őket 220 fokon kb. 20 percig, míg a töltelék pudingszerűen megszilárdul. Ekkor tegyünk mindegyikre egy szelet sajtot, és süssük tovább, míg a sajt elolvad és megpirul.
  4. Hagyjuk pár percig hűlni, majd tálaljuk rizzsel, párolt zöldségekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Gyors, könnyű, finom vacsora. Sokféleképpen variálható, ha épp nincs kéznél maradék spagettiszósz, tölthetjük fűszerezett, krémsajttal kevert tonhallal, zöldségkeverékkel, vagy ami éppen eszünkbe jut.  Én jelen esetben a korábbi vacsoránkból maradt, lefagyasztott szószt használtam.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek