Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paradicsom Lousha konyhájából

Töltött paradicsom Lousha konyhájából
Töltött paradicsom Lousha konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, könnyű, finom vacsora. Sokféleképpen variálható, ha épp nincs kéznél maradék spagettiszósz, tölthetjük fűszerezett, krémsajttal kevert tonhallal, zöldségkeverékkel, vagy ami éppen eszünkbe jut. 
Én jelen esetben a korábbi vacsoránkból maradt, lefagyasztott szószt használtam.
 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk le a paradicsomok tetejét, majd dinnyevájóval vagy kanállal szedjük ki a belsejüket. (Ezt és a tetejét lefagyaszthatjuk, és később pl. lecsóhoz, paradicsomszószhoz felhasználhatjuk.) Enyhén sózzuk meg a belsejüket.
  2. Keverjük a füstölt sajtot, tojást és lisztet a spagettiszószhoz, majd ezzel a keverékkel töltsük meg a paradicsomokat.
  3. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük őket 220 fokon kb. 20 percig, míg a töltelék pudingszerűen megszilárdul. Ekkor tegyünk mindegyikre egy szelet sajtot, és süssük tovább, míg a sajt elolvad és megpirul.
  4. Hagyjuk pár percig hűlni, majd tálaljuk rizzsel, párolt zöldségekkel.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 946
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsom töltve, sült paradicsom

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

618
bolognai szósz 500 g
paradicsom 5 közepes db
füstölt sajt 100 g
tojás 1 db
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 50 g
sajt 100 g
1 kávéskanál