r
Nosalty Logó

Töltött paradicsom Lousha konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lousha
Töltött paradicsom Lousha konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 618 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1233 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1950.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    1091 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1138 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 618 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3901.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    742 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    2182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2277 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 1233 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    983 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk le a paradicsomok tetejét, majd dinnyevájóval vagy kanállal szedjük ki a belsejüket. (Ezt és a tetejét lefagyaszthatjuk, és később pl. lecsóhoz, paradicsomszószhoz felhasználhatjuk.) Enyhén sózzuk meg a belsejüket.
  2. Keverjük a füstölt sajtot, tojást és lisztet a spagettiszószhoz, majd ezzel a keverékkel töltsük meg a paradicsomokat.
  3. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük őket 220 fokon kb. 20 percig, míg a töltelék pudingszerűen megszilárdul. Ekkor tegyünk mindegyikre egy szelet sajtot, és süssük tovább, míg a sajt elolvad és megpirul.
  4. Hagyjuk pár percig hűlni, majd tálaljuk rizzsel, párolt zöldségekkel.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1130
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyors, könnyű, finom vacsora. Sokféleképpen variálható, ha épp nincs kéznél maradék spagettiszósz, tölthetjük fűszerezett, krémsajttal kevert tonhallal, zöldségkeverékkel, vagy ami éppen eszünkbe jut.  Én jelen esetben a korábbi vacsoránkból maradt, lefagyasztott szószt használtam.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek