Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Panna cotta kardamommal

Panna cotta kardamommal
Panna cotta kardamommal
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lehető legegyszerűbb, de jó esetben igen szemrevaló desszert a panna cotta. Eredetileg csak tejszínből készül, és őrületesen sok kalóriát tartalmaz, ez a joghurtos egy light verzió. :) Ami kerülendő: a túl sok zselatin - ettől könnyen lesz gumiszerű, ez a máskülönben finoman krémes édesség. Ha kellően megszilárdul a hűtés után, meleg vízbe mártva az edényt, szépen ki lehet borítani, de én jobban szeretem benne hagyva kikanalazni.
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurtot és a zsíros tejszínt összekeverjük (a tejszínből félreteszünk 2 evőkanálnyit), lassan majdnem forráspontig hevítjük 9 dkg cukorral és 5 szem kardamom porított magjaival.
  2. Ezalatt a félretett tejszínt felmelegítjük, szintén majdnem forrásig, belekeverjük az agar-agart.
  3. A 2 tejszínes folyadékot összeöntjük, majdnem felforraljuk, üvegformákba öntjük, és pár órát a hűtőben állni hagyjuk. (Egész éjszakán át még jobb.)
  4. Agar-agar helyett lehet zselatint is használni, bár kicsit körülményesebb. (Az agar-agar most már a bioboltokban sok helyütt beszerezhető, tengeri fű alapú természetes zselésítő por.) Min. 2 lap zselatint hideg vízbe áztatunk, 3-5 perc múlva kinyomkodjuk, és a lapokat a leszűrt, még meleg folyadékhoz adjuk, kézi habverővel feloldódásig kavarjuk. VAGY 2 tk (10 g) zselatinport a tejszínes keverékre szórunk, nem kavarjuk(!), csak állni hagyjuk 5 percig, majd forráspontig hevítjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 566
elküldve: 4
receptkönyvben: 223
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

eztettem

Mióta szakács: 2012.09.01.
39 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres panna cotta, joghurtos tejszíndesszert, tejszínes pohárkrém

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

savanyad
savanyad Thu, 2014-01-30 20:23

Szia, én pektint használok zselésítőnek. Abból is 5 g kell hozzá? köszi: Réka

eztettem
eztettem / eztettem Thu, 2014-01-30 20:48

Réka, még életemben nem használtam pektint :) 10 g zselatinnal helyettesíthető az agar-agar, nem tudom, ez segítség-e.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-03-01 21:56

Hű de jó kis összeállítás. Látom már a sorsomat hétvégén. Hálás köszönet ezért a remek receptért. Üdv: Évi néni

444
görög joghurt 3 dl
habtejszín 3 dl
agar agar 5 g
kardamom 5 db
cukor 9 dkg
pisztácia 4 dkg