Nosalty Logó

Panna cotta kardamommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
eztettem
Panna cotta kardamommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 444 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1777 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 444 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 1777 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A joghurtot és a zsíros tejszínt összekeverjük (a tejszínből félreteszünk 2 evőkanálnyit), lassan majdnem forráspontig hevítjük 9 dkg cukorral és 5 szem kardamom porított magjaival.
  2. Ezalatt a félretett tejszínt felmelegítjük, szintén majdnem forrásig, belekeverjük az agar-agart.
  3. A 2 tejszínes folyadékot összeöntjük, majdnem felforraljuk, üvegformákba öntjük, és pár órát a hűtőben állni hagyjuk. (Egész éjszakán át még jobb.)
  4. Agar-agar helyett lehet zselatint is használni, bár kicsit körülményesebb. (Az agar-agar most már a bioboltokban sok helyütt beszerezhető, tengeri fű alapú természetes zselésítő por.) Min. 2 lap zselatint hideg vízbe áztatunk, 3-5 perc múlva kinyomkodjuk, és a lapokat a leszűrt, még meleg folyadékhoz adjuk, kézi habverővel feloldódásig kavarjuk. VAGY 2 tk (10 g) zselatinport a tejszínes keverékre szórunk, nem kavarjuk(!), csak állni hagyjuk 5 percig, majd forráspontig hevítjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 19430
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptkategóriák

eztettem 39 recept

A lehető legegyszerűbb, de jó esetben igen szemrevaló desszert a panna cotta. Eredetileg csak tejszínből készül, és őrületesen sok kalóriát tartalmaz, ez a joghurtos egy light verzió. :) Ami kerülendő: a túl sok zselatin - ettől könnyen lesz gumiszerű, ez a máskülönben finoman krémes édesség. Ha kellően megszilárdul a hűtés után, meleg vízbe mártva az edényt, szépen ki lehet borítani, de én jobban szeretem benne hagyva kikanalazni.  

Hozzászólások

Évi néni

H? de jó kis összeállítás. Látom már a sorsomat hétvégén. Hálás köszönet ezért a remek receptért. Üdv: Évi néni

eztettem

köszönöm, Évi néni!

savanyad

Szia, én pektint használok zselésít?nek. Abból is 5 g kell hozzá? köszi: Réka

eztettem

Réka, még életemben nem használtam pektint :) 10 g zselatinnal helyettesíthet? az agar-agar, nem tudom, ez segítség-e.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek