Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsintatorta Nasya konyhájából

Palacsintatorta Nasya konyhájából
Palacsintatorta Nasya konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gesztenye, az eper és a tiramisu ízek kombinációja…

Nem túl édes, ízes, krémes, és aránylag könnyű elkészíteni. Vigyázat: nagyon nagy erőfeszítés kell hozzá, hogy egy szelet után abbahagyd, de természetesen nem lehetetlen.:)

u.i. A gesztenyelisztes palacsintától nem, hogy nem kell félni, még könnyebben kezelhető a palacsintasütőben, mint a hagyományos változat, sosem tapad le, mindig könnyen fordítható.:)

hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintához egy nagy tálban összekeverjük a hozzávalókat. Csomómentesre dolgozzuk. Ha túl sűrűnek bizonyul, még adhatunk hozzá egy kis vizet. Ne legyen se túl sűrű, se túl híg. Nagyjából 5 percet pihentetjük. Kókuszzsíros (minden második palacsintánál cseppentünk bele egy keveset) serpenyőben, közepes lángon vastagabb palacsintákat sütünk (1 palacsinta: 1 szűk merőkanál).
  2. Ha elkészültek a palacsinták, nekilátunk a tölteléknek. A tiramisu ízű pudingport egy lábosba szórjuk, összekeverjük az eritrittel, valamint a kókusztejporral. Ha összedolgoztuk, felengedjük először a fél liter víz egy kis részével, csomómentesre keverjük, majd mehet hozzá a víz többi része is. Végül kész pudingot főzünk belőle.
  3. Következik a torta összerakása. Egy tányérra vagy tortaformába egyesével rétegezzük: palacsinta-lekvár (kb. 2 ek. rétegenként)-palacsinta-puding (2-3 ek. rétegenként, de az összes főzött mennyiség maximum fele, a másik felére szükségünk lesz a mázhoz), és így tovább.
  4. A puding másik feléhez hozzákeverünk 3 ek. cukormentes, natúr keserű kakaóport, jól eldolgozzuk benne, majd az egészet a palacsintatortára öntjük, elsimítjuk rajta.
  5. Hűtőbe tesszük, pihentetjük, amíg meg nem dermed, és össze nem áll teljesen.:)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 107
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nasya

Mióta szakács: 2013.11.17.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Nasya palacsintatortája, gluténmentes palacsintatorta, cukormentes és tejmentes palacsintatorta, gesztenyelisztes palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

292
tojás 6 db
gesztenyeliszt 9 evőkanál
kókusztejpor 2 ek
víz 2 dl
kókuszzsír 2 ek
1 csipet
erythritol 2 ek
pudingpor 1 tasak
erythritol 3 ek
kókusztejpor 2 ek
víz 5 dl
cukrozatlan kakaópor 3 ek
cukormentes lekvár 250 g