r
Nosalty Logó

Galette avagy hajdinapalacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
perec14
Galette avagy hajdinapalacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaprecepthez

A sütéshez

A feltéthez

Összesen 1040 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaprecepthez

A sütéshez

A feltéthez

Összesen 3120 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaprecepthez

A sütéshez

A feltéthez

Összesen 165 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2873.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    1584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1372 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1153 micro
Összesen 1040 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.7 g

Zsír

  • Összesen
    194.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8621 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    826 mg
  • Foszfor
    2349 mg
  • Nátrium
    4752 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4115 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3458 micro
Összesen 3120 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

Az alaprecepthez

A sütéshez

A feltéthez

Elkészítés

Az alaprecepthez

  1. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, és fokozatosan hozzáadjuk a vizet, miközben lágy tésztává dolgozzuk össze, majd erőteljesen felverjük.
  2. 1-2 óra pihentetés után a tésztát átkeverjük, és egy kevés zsírt adunk hozzá, ezután újra felverjük, és már süthetjük is.
  3. A bretagne-i asszonyokhoz hasonlóan a palacsintasütőt zsír és tojássárgája keverékével kenjük ki, így a tészta könnyebben elvált az edénytől, és a hajdina aromája is jobban érvényesült.

A sütéshez

  1. Vajon megpirítjuk a csirkemellet, majd hozzáöntjük a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, és hozzáadjuk a szárított, őrölt rozmaringot, majd közepes lángon néhány percig főzzük. A szószt leönthetjük a húsról, ez lesz a salátaöntetünk.
  2. A salátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük, és összetépkedjük.
  3. Tálalás: a palacsinta közepére tesszük a húst, erre a salátát, és végül leöntjük a tejszínes szósszal.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2939
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Galette avagy hajdinapalacsinta
perec14 3 recept

Szintén a franciaországi nyaralásunk egyik kedves receptjét rekonstruáltam. Bretagne-ban nagyon kedvelt étel a hajdinalisztből készült palacsinta, a feltétek variációinak száma végtelen, nyugodtan lehet kísérletezgetni az ízekkel. Magát a palacsintát nem szokás összehajtani, csak rá kell halmozni a feltétet.

Hozzávalók

Az alaprecepthez

A sütéshez

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.