r
Nosalty Logó

Palacsintatorta Nasya konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
nasyaeszter
Palacsintatorta Nasya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 299 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 1794 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 112 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 299 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1472 micro
Összesen 1794 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintához egy nagy tálban összekeverjük a hozzávalókat. Csomómentesre dolgozzuk. Ha túl sűrűnek bizonyul, még adhatunk hozzá egy kis vizet. Ne legyen se túl sűrű, se túl híg. Nagyjából 5 percet pihentetjük. Kókuszzsíros (minden második palacsintánál cseppentünk bele egy keveset) serpenyőben, közepes lángon vastagabb palacsintákat sütünk (1 palacsinta: 1 szűk merőkanál).
  2. Ha elkészültek a palacsinták, nekilátunk a tölteléknek. A tiramisu ízű pudingport egy lábosba szórjuk, összekeverjük az eritrittel, valamint a kókusztejporral. Ha összedolgoztuk, felengedjük először a fél liter víz egy kis részével, csomómentesre keverjük, majd mehet hozzá a víz többi része is. Végül kész pudingot főzünk belőle.
  3. Következik a torta összerakása. Egy tányérra vagy tortaformába egyesével rétegezzük: palacsinta-lekvár (kb. 2 ek. rétegenként)-palacsinta-puding (2-3 ek. rétegenként, de az összes főzött mennyiség maximum fele, a másik felére szükségünk lesz a mázhoz), és így tovább.
  4. A puding másik feléhez hozzákeverünk 3 ek. cukormentes, natúr keserű kakaóport, jól eldolgozzuk benne, majd az egészet a palacsintatortára öntjük, elsimítjuk rajta.
  5. Hűtőbe tesszük, pihentetjük, amíg meg nem dermed, és össze nem áll teljesen.:)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2272
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 12.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
nasyaeszter 3 recept

A gesztenye, az eper és a tiramisu ízek kombinációja… Nem túl édes, ízes, krémes, és aránylag könnyű elkészíteni. Vigyázat: nagyon nagy erőfeszítés kell hozzá, hogy egy szelet után abbahagyd, de természetesen nem lehetetlen.:) u.i. A gesztenyelisztes palacsintától nem, hogy nem kell félni, még könnyebben kezelhető a palacsintasütőben, mint a hagyományos változat, sosem tapad le, mindig könnyen fordítható.:)

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek