r
Nosalty Logó

Palacsinta kocka maradék sonkából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juci
Palacsinta kocka maradék sonkából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sonkadarálás

Palacsintasütés

Lerakás és sütés

Összesen 890 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sonkadarálás

Palacsintasütés

Lerakás és sütés

Összesen 3554 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sonkadarálás

Palacsintasütés

Lerakás és sütés

Összesen 178 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    188 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 890 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152 g

Zsír

  • Összesen
    246.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4504.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1454 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1732 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    752 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 3554 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

Sonkadarálás

Palacsintasütés

Lerakás és sütés

Elkészítés

Sonkadarálás

  1. A sonkát felkockázzuk, és ledaráljuk.
  2. Összekeverjük annyi tejföllel, hogy egy jól kenhető masszát kapjunk (kb 2-3 dl). Nem sózzuk, mert a sonka eleve sós. Egy kevés frissen őrölt borsot keverhetünk hozzá, de elhagyható.

Palacsintasütés

  1. A megadott anyagokból palacsintatésztát készítünk. Kicsit sűrűbb lesz, mint a fehér lisztből. Valószínűleg hígítani kell sütés közben kevés folyadékkal.
  2. A lisztet, tejet, szódavizet, tojásokat, sót összekeverjük. Az összekevert masszához adjuk az olajat. Forró palacsintasütőben kisütjük.
  3. A megsült palacsintákat (kb. 12 darab) megtöltjük a sonkakrémmel, feltekerjük, és egy tűzálló edénybe helyezzük.

Lerakás és sütés

  1. Két réteg palacsinta lett nekem egy hosszúkás jénaiban. A tetejét megkenjük tejföllel, kb. 2-3 dl-rel, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  2. Forró 170-180 fokos sütőben aranybarnára sütjük, és kockára vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 923
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 10.

Ajánló

Megmaradt húsvéti sonka hasznosítására ajánlom. Különleges, nem megszokott, a zabpehelyliszt palacsintával még egy kicsit egészséges is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Minden évben Húsvét után a maradék sonkát fel szoktam használni sonkás tésztához. Most elhatároztam, újítok. Palacsintát sütök, és azzal esszük meg. Jó ötletnek bizonyult, mert az első falat után a férjem megjegyzése: ez bizony finom!  :) :)

Hozzávalók

Sonkadarálás

Palacsintasütés

Lerakás és sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.