Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos tészta gellertanya konyhájából

Karfiolos tészta gellertanya konyhájából
Karfiolos tészta gellertanya konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamelyik este tévé kapcsolgatás közben álltam meg Jamie Oliver műsorán, a 30 perces kaján. A férjem fújogatott és sóhajtozott a karfiol láttán, nekem a nyálam is csorgott a képernyőt nézve. Másnap kipróbáltam, melyhez páromtól az "ettől féltem" felkiáltást hallottam. Amikor ettünk, kétszer szedett. A gyerekeknek is csak az evés után vallottam be a karfiolt. Mumus a szentem. Ennek ellenére szívesen falták fel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forrásba lévő vízbe tesszük a tésztát, és kifőzzük. Ha kész, a vizet nem öntjük le, hanem a tésztákat bányásszuk ki egy tepsibe.
  2. A karfiolt nagy rózsákra szedjük, megmossuk, és a lobogó tésztavízbe tesszük, ha már a tésztát kiszedtük. Ha kell, vizet öntünk még rá, 5 percig főzzük.
  3. A 3 kenyérszeletet és a szalonnát tepsibe tesszük, és a 180 fokra feltekert sütőbe helyezzük. Míg készül a tészta, addig jó ropogósra sütjük őket, néha megfordítjuk, ha kell.
  4. Elővesszük az aprító gépet, és a sajtot ezen "reszeljük le", vagyis jó picikre vágatjuk. Ráöntjük a tésztára. Az egész nagy doboz tejfölt szintén erre borítjuk.
  5. A karfiolt leszűrjük, a fokhagymát megtisztítjuk, és jöhet az aprítógép újra. Mind a kettőt lepörgetjük rajta. (A darabolós eszközöket nem mosogatjuk közben, semmi baja nem lesz a karfiolnak a sajt után) Ezt is rátesszük a tésztára. Az egészet összekeverjük, rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezzük. Ha nem elég szaftos, pici tejet öntünk hozzá.
  6. A megsült kenyeret és szalonnát szintén az aprítóra bízzuk. Ezzel megszórjuk a tészta tetejét.
  7. Betesszük a sütőbe, és 180 fokon kb. 15 percet sütjük.
  8. A kenyeres szalonna a tetején különlegesen finom ízt ad az egésznek. Karfiol ide vagy oda, ezt bizony a finnyákolósok is megették!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 999
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

gellertanya

Mióta szakács: 2013.11.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

karfiol tésztával, karfiolos tészta kenyérrel, karfiolos kenyeres tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

778
tészta 50 dkg
karfiol 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
trappista sajt 20 dkg
tejföl 330 g
rozmaring 1 teáskanál
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
kenyér 3 szelet
füstölt szalonna 15 dkg