r
Nosalty Logó

Karfiolos tészta gellertanya konyhájából

gellertanya
Karfiolos tészta gellertanya konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

782
Kalória
25.4g
Fehérje
79.6g
Szénhidrát
40g
Zsír
121.7g
Víz
96g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4688 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    121.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.3 g

Zsír

  • Összesen
    239.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10429.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    2010 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2374 mg
  • Nátrium
    5133 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    477.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    730.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1044 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1530 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1030 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 4688 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. Forrásba lévő vízbe tesszük a tésztát, és kifőzzük. Ha kész, a vizet nem öntjük le, hanem a tésztákat bányásszuk ki egy tepsibe.
  2. A karfiolt nagy rózsákra szedjük, megmossuk, és a lobogó tésztavízbe tesszük, ha már a tésztát kiszedtük. Ha kell, vizet öntünk még rá, 5 percig főzzük.
  3. A 3 kenyérszeletet és a szalonnát tepsibe tesszük, és a 180 fokra feltekert sütőbe helyezzük. Míg készül a tészta, addig jó ropogósra sütjük őket, néha megfordítjuk, ha kell.
  4. Elővesszük az aprító gépet, és a sajtot ezen "reszeljük le", vagyis jó picikre vágatjuk. Ráöntjük a tésztára. Az egész nagy doboz tejfölt szintén erre borítjuk.
  5. A karfiolt leszűrjük, a fokhagymát megtisztítjuk, és jöhet az aprítógép újra. Mind a kettőt lepörgetjük rajta. (A darabolós eszközöket nem mosogatjuk közben, semmi baja nem lesz a karfiolnak a sajt után) Ezt is rátesszük a tésztára. Az egészet összekeverjük, rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezzük. Ha nem elég szaftos, pici tejet öntünk hozzá.
  6. A megsült kenyeret és szalonnát szintén az aprítóra bízzuk. Ezzel megszórjuk a tészta tetejét.
  7. Betesszük a sütőbe, és 180 fokon kb. 15 percet sütjük.
  8. A kenyeres szalonna a tetején különlegesen finom ízt ad az egésznek. Karfiol ide vagy oda, ezt bizony a finnyákolósok is megették!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Valamelyik este tévé kapcsolgatás közben álltam meg Jamie Oliver műsorán, a 30 perces kaján. A férjem fújogatott és sóhajtozott a karfiol láttán, nekem a nyálam is csorgott a képernyőt nézve. Másnap kipróbáltam, melyhez páromtól az "ettől féltem" felkiáltást hallottam. Amikor ettünk, kétszer szedett. A gyerekeknek is csak az evés után vallottam be a karfiolt. Mumus a szentem. Ennek ellenére szívesen falták fel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...