Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánpástétom

Padlizsánpástétom
Padlizsánpástétom
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen készíthetjük mélyhűtött padlizsánból. Ilyenkor csak hozzákeverjük a hagymás masszához, a továbbiakban ugyanúgy járunk el. Ha van plusz tojásfehérjénk, nyugodtan hozzáadhatjuk a többi tojással, mert nem rontja el.
A receptet egy helyi üzlet reklámlapjában találtam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk, megszórjuk sóval, és egy műanyag szűrőbe tesszük.
  2. 10 perc múlva hideg vízzel leöblítjük, az apróra vágott hagymával és paprikával az olajon kissé megpároljuk (10 perc). Hozzáadjuk a sót, borsot, búzadarát és a vágott petrezselymet, ha langyosra hűlt, elkavarjuk a felvert tojással.
  3. Vajjal kikent hőálló edénybe tesszük, előmelegített sütőben közepes lángon addig sütjük, amíg a teteje kissé  megkeményedik. Ekkor rárakjuk a karikára vágott paradicsomot, megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe kb. 15 percre.
  4. Akkor van kész, ha megmozgatjuk, és a közepe nem locsog.
  5. Tálalhatjuk melegen, vagy hidegen zöldsalátával és friss házi kenyérrel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 967
elküldve: 2
receptkönyvben: 118
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült padlizsánkrém, padlizsános pástétom sütőben sütve, padlizsánfelfújt

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2015-06-18 17:16

Draga Piroska!

Egy, meg Magyarorszagrol hozott padlizsan varakozott mar egy ideje a feldolgozasra. Szerencsemre, eltettem a receptedet, igy sikerült "valami mast" is kesziteni a padlizsanbol, mint a "szikasosakat". Eppen most toltam be a sütöbe a masszat, es kostolgatas közben mar megallapitottam, hogy nagyon finomnak igerkezik!

Szeretettel ölellek: Marti

Torma
Torma / Torma Sun, 2012-12-02 07:19

Nagyon guszta Piroska! Majdnem mindig van padlizsanom, jo ez a recept, köszönöm, mentettem, kellemes vasárnapot, Torma :)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2012-11-23 20:13

Szia Éva!
Nézzél be a Hét szakácsa oldaladra, mert sok olvasatlan leveled van. Erről nem küldenek értesítőt, érdemes benézni minden nap. Üdv. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-11-23 23:51

Kedves csikipi!

Köszönöm szépen, pedig jó lenne, mert azt hiszem, hogy nincs reagálás.
Igazán kedves vagy.
Szép hétvégét kívánok, és kellemes első Adventi vasárnapot.
Éva-A.

232
padlizsán 25 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
zöldpaprika 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
tojás 3 db
sajt 5 dkg
paradicsom 2 db
búzadara 1 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
vaj 1 ek