Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános paradicsomszósz

Padlizsános paradicsomszósz
Padlizsános paradicsomszósz
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igyekeztem felismerhetetlenné tenni a padlizsánt a párom számára, aki nem szereti, viszont mindenért odavan, ami paradicsomos.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, és forró sütőben megsütjük.
  2. A paradicsomlét addig forraljuk, míg szósz állagú nem lesz (kb. fél óra), közben hozzáadjuk a fűszereket.
  3. A padlizsánt a sütőből kivesszük, kanállal kikaparjuk a belsejét (akkor jó, lekvár állagú), és összekavarjuk a szósszal, még párat rottyantunk rajta, és kész.
  4. Tésztával és reszelt sajttal tálaljuk, de melegszendvicskrémnek sem utolsó, pláne, ha belevágunk néhány darab gombát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 712
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Honey

Mióta szakács: 2011.07.29.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fűszeres paradicsomszósz padlizsánnal, tészta padlizsános paradicsommártással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

307
padlizsán 3 nagy db
paradicsomlé 10 dl
fokhagyma 4 gerezd
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
tészta 250 g
sajt 10 dkg