Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi ketchup Norbi konyhájából

Házi ketchup Norbi konyhájából
Házi ketchup Norbi konyhájából
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki akartam kísérletezni a bolti ketchup rabul ejtő ízét aroma és ízfokozók, stabilizátorok és umami nélkül.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az vöröshagymát ketté vagy négy részbe vágjuk, és összeöntjük az összes többi hozzávalóval egy lábosba, amelyben főzzük nagyjából 15 percig.
  2. Ekkor a hagymát kivesszük, majd utána ketchup sűrűségűre, lángtól, sütőtől függően 30-40 vagy akár több/kevesebb ideig főzzük. Az így elkészült ketchupot befőttes üvegekbe is elrakhatjuk.
  3. Ha azonnal elfogyasztjuk mindet, akkor 2 evőkanál étkezési keményítővel besűríthetjük a mártást a 15 perces főzést követően. Ez nem eredményezi ugyanazt a minőséget, de így is rendkívül finom lesz. Ha azonban mégsem fogyasztjuk el, akkor a keményítőtől egy-pár nap múlva kocsonyásodni fog, ami nem jó.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 18 234
elküldve: 2
receptkönyvben: 178
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ketchup házilag, fűszeres ketchup, szegfűszeges ketchup

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bogica
Bogica Wed, 2014-05-28 16:13

Tökéletes! Köszi!! :D nem rég kiderült , hogy rengeteg dolgot nem ehetek.. és hiányzott a ketchup! A többi recept nagyon bonyolult volt! :-)

jutkacsutka
jutkacsutka Tue, 2013-05-28 16:55

Nagyon tetszik a recepted! Mivel nálunk nagyon fogy a ketchup és mindig nézem melyik tartalmazza a legtöbb paradicsomot sajnos mindegyik tele van mindenféle tartósítószerrel meg színezékkel,csak pont a paradicsom hiányzik belőle...ezért döntöttem el anno,hogy magam fogom ezt is készíteni.Én is úgy készítem ahogy te,csak teszek bele még zellerlevelet amikor főzöm...próbáld ki úgy is,nem fogod megbánni!
Üdv Csuti

szvalery
szvalery Thu, 2012-05-24 12:50

Kedves Norbi!
Ha a kísérletezés még tart ötletként hozzáadnám, hogy nagymamám régen a paradicsomot hozzáadott savanyú alma reszelékével sűrítette, és többféle fűszer ment bele. Nagy bánatomra nagyim eredeti ketchup receptje nincs meg, ami szerintem (s aki kóstolta mindenki szerint is) a gasztronómia nagy vesztesége marad.
További sikeres kísérletezést kívánok!

nutria
Asszonycicc / nutria Wed, 2012-05-02 12:48

Nahát, hogy nem jutott még eszembe ez. :) Pedig azért lényegesen olcsóbb a kechupnál, amit nagyon szeretünk.
Anyukám paradicsomból szokott befőzni házi ketchupot, ami ugyan finom, de ízben nem hasonlít a boltira. Ki fogom próbálni!

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Fri, 2012-05-04 12:36

Örülök, hogy tetszett az ötlet!
Javaslom mindig így készítsd el, hiszen egy kevés kísérletezgetéssel pontosan beállítható a bolti ketchup íze ezen fűszerek felhasználásával.

Norbi

85
sűrített paradicsom 25 dkg
víz 6 dl
cukor 3 ek
1.5 tk
szegfűszeg 1 késhegynyi
ecet 1.5 teáskanál
vöröshagyma 1 kis fej