r
Nosalty Logó

Padlizsános hústekercs kaprival és aszalt paradicsommal

giuliettalupa
Padlizsános hústekercs kaprival és aszalt paradicsommal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

370
Kalória
35.9g
Fehérje
25.5g
Szénhidrát
13.9g
Zsír
210g
Víz
146.6g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2212 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    210 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3825 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 370 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7241.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    2224 mg
  • Nátrium
    2918 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1259.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    669 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    1476 micro
Összesen 2212 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1206 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában vágjuk fel kb. 1 cm-es szeletekre, majd sózás és olajozás nélkül pirítsuk át egy serpenyőben 4-5 perc alatt. Én egy bordázott vasserpenyőt használtam, így keletkeztek a csíkok a padlizsánszeleteken, de bármilyen vastag aljú serpenyő jó lehet. A lényeg, hogy süljön át a padlizsánszeletek mindkét oldala.
  2. Majd vágjunk le egy tepsiméretű zsírpapírt (sütőpapírt), kenjük át olívaolajjal, és erre fektessük az átsütött padlizsánszeleteket úgy, hogy egy négyzet alakot formázzanak, és a szélek fedjék egymást, ez lesz a tekercs külső oldala. (A papírt nem fogja befedni teljen a padlizsán, de könnyebb lesz feltekerni, ha van egy kis széle, ahol meg tudjuk fogni.)
  3. Most elkészítjük a következő, húsos réteget. A darált húst sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, és belekeverjük a 2 tojást, kapribogyót, az aszalt paradicsomot és végül a zsemlemorzsát. Jól átgyúrjuk, átkeverjük, és a padlizsános rétegre simítjuk, nyomkodjuk.
  4. Ezt követően a sonkaszeleteket fektessük a darált húsos rétegre, majd a legvégén a szeletelt sajttal fedjük be.
  5. Mikor elkészültünk a rétegek egymásra helyezésével, a zsírpapír segítségével feltekerjük a padlizsános húsroládot, mintha egy rétest vagy palacsintát tekernénk. Vigyázzunk a zsírpapír mindig maradjon kívül! Majd kívülről körbetekerjük szorosan a zsírpapírral, hogy ne nyíljon szét a rolád, és a sütőbe tesszük. A biztonság kedvéért akár egy őzgerincformába is tehető, akkor biztosan megtartja az alakját sütés közben. (Én így készítettem!)
  6. A sütés ideje kb. 50 perc közepes hőfokon (180 fok). Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd kibontva a zsírpapírból, hidegen szeleteljük. Díszíthetjük ehető virágokkal vagy friss zöld fűszerrel. Hidegen-melegen egyaránt fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p

Ideális vendégváró, mutatós ünnepi fogás padlizsánrajongóknak, olaszos ízesítéssel. Viszonylag könnyen elkészíthető, és amíg sül a sütőben, egy könnyű saláta is összedobható mellé köretként.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek