Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög pulykamell

Görög pulykamell
Görög pulykamell
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt egy mesterszakácstól tanultam, és ezt készítettem a szakácsiskola elvégzésekor, mint vizsgadolgozat. Maximális sikere van  azóta is.

hozzávalók / 2 adag

A pulykamellhez

A panírozáshoz

ajánlat

Tálaláskor átlósan felvágjuk, és úgy helyezzük a tányérra.
Tzatziki nagyon illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mellfiléket jó vékonyra kiklopfoljuk, vigyázva arra, hogy ki ne szakadjanak, és megfűszerezzük sóval, borssal.
  2. A fetát villával összetörjük, majd kimagolt fekete olajbogyót és apróra vágott ecetes piros paprikát adunk hozzá. Jól összekeverjük.
  3. A mellet egy darab alufóliára helyezzük, majd  egy 1 cm-es réteget kenünk rá a fetából.
  4. A széleket behajtva, jó szorosan feltekerjük (akár a töltött káposztánál vagy a Cordon bleu-nél), megkenjük olívaolajjal, és belecsavarjuk jó szorosan, hogy ne maradjon levegő benne. (Akár egy szaloncukrot.)
  5. 180 fokos forró olajba helyezzük, és 12-15 percig sütjük. Az olaj legyen jó mély, hogy lepje el. Ha megsült, vegyük ki, és tegyük félre 5-10 percet pihenni. Amikor kihűlt a fólia, eltávolítjuk róla.
  6. A megsült hústekercset lisztbe, felvert tojásba és újból lisztbe forgatjuk, majd forró, mély olajban még 1-2 percig sütjük, amíg a panír szép barnára sül.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 122
elküldve: 0
receptkönyvben: 371
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Boti

Mióta szakács: 2010.03.08.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fetás-olívabogyós-paprikás pulykatekercs

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

boti
Boti / boti Thu, 2011-12-15 19:34

Hello. Igen, eloszor alufoliaba kell, jo szorosan, becsavarni es ugy kell olajban kisutni. Azert kell jo szorosan, hogy nem legyen levego a retegek kozt, mert amikor sul, a sajt ne kapjon utat ahol elfolyhat.
Jo sutest.

PappV
PappV / PappV Thu, 2011-12-15 18:27

Szia,
ha jól értem, alufóliába csavarva kell kisütni először?
Viki

564
pulykamell 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
feta sajt 50 g
olajbogyó 10 dkg
ecetes almapaprika 1 db
finomliszt 2 evőkanál
tojás 1 db
olívaolaj 0.5 dl