r
Nosalty Logó

Padlizsános-almás bruschetta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Padlizsános-almás bruschetta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 874 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1751 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 171 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2916 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    1530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    302 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 874 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5832 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1216 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    3060 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    604 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 1751 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt elkezdjük előmelegíteni.
  2. A padlizsánt alaposan megmossuk, majd 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk. Legalább 16 szelet kell. Lesózzuk, majd papírtörlőre fektetjük a padlizsánszeleteket. Nagyjából 5 perc alatt kiereszti a levét, amit egy ráterített papírtörlővel felitatunk.
  3. Az almát megmossuk, félbe vágjuk, magházát kiszedjük, majd az egyik felét 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. Ebből is legalább 16 szelet kell.
  4. A kenyérszeleteket egy sütőpapírral fedett tepsibe fektetjük, meglocsoljuk őket pár csepp olívaolajjal, majd annyi időre a sütőbe dugjuk őket, míg elkészítjük a padlizsánszeleteket. (3-4 perc)
  5. Egy teflon serpenyőt felhevítünk. A forró serpenyőbe fél evőkanálnyi olívaolajat öntünk, majd a padlizsánszeleteket oldalanként fél-fél perc alatt átsütjük. Papírtörlőre kiszedjük.
  6. A kenyérszeleteket kivesszük a sütőből, mindegyiket alaposan megdörzsöljük fokhagymával. Következhet a feltét.
  7. A fokhagymás pírítósokra egy-egy szelet Brie-t fektetünk, erre jön két-két szelet padlizsán, amit frissen őrölt borssal és egy két csepp (tényleg nem több) citormlével ízesítünk, majd két-két szelet almát fektetünk rá.
  8. A bruschetták tetejére reszelt sajtot halmozunk, majd a sütőbe visszatéve grill fokozaton 5-10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sajt szép aranybarna.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5916
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük az ilyen és ehhez hasonló "falatokat". Ezt a fajtát már többször készítettem. Tegnapelőtt újabb adag gyökérkenyeret sütöttem, gondoltam remek alapja lesz a szombati reggelinek. Most bazsalikommal és oregánóval ízesítettem a gyökérkenyér tésztáját, ami remek mediterrán ízvilágot kölcsönzött a bruschettának. :) Mi Brie helyett kéksajttal is nagyon szeretjük. Nagyon jól illik az almához és padlizsánhoz. Ha sikerül, olyan padlizsánt válasszunk, ami nem túl vastag. Akkor jó, ha az átmérője kb. 5 cm, így nem kell félbe vágni a szeleteket, és sütéskor szépen egyben marad. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek