r
Nosalty Logó

Padlizsános-almás bruschetta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Padlizsános-almás bruschetta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 874 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2916 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    1530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    302 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 874 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5832 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1216 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    3060 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    604 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 1751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt elkezdjük előmelegíteni.
  2. A padlizsánt alaposan megmossuk, majd 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk. Legalább 16 szelet kell. Lesózzuk, majd papírtörlőre fektetjük a padlizsánszeleteket. Nagyjából 5 perc alatt kiereszti a levét, amit egy ráterített papírtörlővel felitatunk.
  3. Az almát megmossuk, félbe vágjuk, magházát kiszedjük, majd az egyik felét 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. Ebből is legalább 16 szelet kell.
  4. A kenyérszeleteket egy sütőpapírral fedett tepsibe fektetjük, meglocsoljuk őket pár csepp olívaolajjal, majd annyi időre a sütőbe dugjuk őket, míg elkészítjük a padlizsánszeleteket. (3-4 perc)
  5. Egy teflon serpenyőt felhevítünk. A forró serpenyőbe fél evőkanálnyi olívaolajat öntünk, majd a padlizsánszeleteket oldalanként fél-fél perc alatt átsütjük. Papírtörlőre kiszedjük.
  6. A kenyérszeleteket kivesszük a sütőből, mindegyiket alaposan megdörzsöljük fokhagymával. Következhet a feltét.
  7. A fokhagymás pírítósokra egy-egy szelet Brie-t fektetünk, erre jön két-két szelet padlizsán, amit frissen őrölt borssal és egy két csepp (tényleg nem több) citormlével ízesítünk, majd két-két szelet almát fektetünk rá.
  8. A bruschetták tetejére reszelt sajtot halmozunk, majd a sütőbe visszatéve grill fokozaton 5-10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sajt szép aranybarna.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5923
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük az ilyen és ehhez hasonló "falatokat". Ezt a fajtát már többször készítettem. Tegnapelőtt újabb adag gyökérkenyeret sütöttem, gondoltam remek alapja lesz a szombati reggelinek. Most bazsalikommal és oregánóval ízesítettem a gyökérkenyér tésztáját, ami remek mediterrán ízvilágot kölcsönzött a bruschettának. :) Mi Brie helyett kéksajttal is nagyon szeretjük. Nagyon jól illik az almához és padlizsánhoz. Ha sikerül, olyan padlizsánt válasszunk, ami nem túl vastag. Akkor jó, ha az átmérője kb. 5 cm, így nem kell félbe vágni a szeleteket, és sütéskor szépen egyben marad. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...