r
Nosalty Logó

Padlizsángombócos spaghetti

Lakos Benedek
Padlizsángombócos spaghetti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A spaghettihez

648
Kalória
25g
Fehérje
118.2g
Szénhidrát
8.9g
Zsír
194.7g
Víz
-
Koleszterin
12.5g
Élelmi rost
11.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A spaghettihez

Összesen 648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A spaghettihez

Összesen 2592 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A spaghettihez

Összesen 182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1412.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    194.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5649.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    1447 mg
  • Nátrium
    2653 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    472.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    779 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1573 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1084 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 2592 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3898 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

A spaghettihez

  1. Két közepes padlizsánt megmosunk, megszurkálunk, majd héjastul sütőpapíros tepsire tesszük és 230 fokon, 30-35 perc alatt teljesen puhára sütjük őket. Még melegen egy tálba tesszük őket, amit lefedünk egy tányérral vagy fóliával. Itt hagyjuk kihűlni a padlizsánokat.
  2. A padlizsánok húsából kimérünk 350 grammot a recepthez, majd egy tálba tesszük a kenyérrel, babbal, olívaolajjal és bazsalikommal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy botmixerrel teljesen simára dolgozzuk az egészet, majd betesszük 20 percre pihenni a hűtőbe.
  3. Ha eleget pihent, vizes kézzel, gombócokat formázunk a masszából. Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk, amelyben pár perc alatt minden oldalon aranybarnára sütjük a gombócokat.
  4. A gombócokat nyakon öntjük a passzírozott paradicsommal, beledobjuk a fokhagymát és maradék bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk az egészet.
  5. A spaghettit lobogó, bő, sós vízben al dentére főzzük a csomagolás utasításai alapján. Ha kész, leszűrjük (a főzővízből tegyünk félre egy pohárral), majd négyfelé adagoljuk tányérokba. Rászedünk a paradicsomszószból és gombócokból is (ha kell, hígítsuk a szószt tésztafőzővízzel), majd parmezán sajttal, friss bazsalikommal tálaljuk a tésztát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 35 p

Az olasz húsgombócos spaghettit imitálja ez a recept, ráadásul meglepően hatásosan. Hús helyett sült padlizsánból gyúrhatunk hozzá gombócot, ami először körbepirul, majd ízes paradicsomszószban fő készre. Húsevők elé is bátran tehetjük!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Így főzheted tökéletes állagúra a spagettit: gluténmentesre is alkalmazható

Egy új kutatás részletesen elemezte, hogyan lehet a leghatékonyabban elkészíteni a hagyományos és a gluténmentes tésztákat, számolt be Andrea Scotti a The Independent-ben. A szakértők először röntgensugarakkal vizsgálták meg a spagetti belső szerkezetét, majd neutronsugarak segítségével követték nyomon, hogyan változik a tészta mikrostruktúrája különböző főzési feltételek mellett. Napi tippünk elárulja, hogyan csinálhatod a legjobban a tésztafőzést!

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...