r
Nosalty Logó

Padlizsán fűszeres szezámmagkéregben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Padlizsán fűszeres szezámmagkéregben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 890 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3556 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2546.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    2179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 890 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    289.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10187 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    8717 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    870.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1179 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 3556 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg és vágjuk 2 cm-es csíkokra a padlizsánt.
  2. Villával verjük fel a tojásfehérjét, keverjük el a tejföllel, és ebben a masszában forgassuk meg a padlizsáncsíkokat.
  3. A lisztet keverjük össze a felsorolt fűszerekkel, és hempergessük meg benne a padlizsánokat.
  4. Forró olajban süssük aranybarnára és papírtörlőre szedjük ki.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 769
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 64584
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 09.

Ajánló

Joghurtos mártás kíséretében tálaljuk (joghurt, olívaolaj, balzsamecet, finomra aprított mentalevél). Hidegen is jó volt, de frissen és melegen az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nyaralásunkból hoztam haza egy angol-görög nyelvű kiadványt. All about Santorini in 256 pages.Tulajdonképpen szigetkalauz, a látnivalók mellett sajátos helyi termékeket, borokat, borászatokat, éttermeket, szállodákat, strandokat, szórakoztató és kulturális programokat, kirándulásokat ajánl. A hol együnk és igyunk jegyében ajánlott éttermek oldalain találtam meg a sziget legjóképűbb görög séfjének egy receptjét. A sármos séfnek a neve is jól hangzik: Dimitris Lazarou. Amit pedig legvonzóbb mosolyával ajánl, az a fehér padlizsán fűszeres szezámmagkéregben.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...