r
Nosalty Logó

Padlizsán fűszeres szezámmagkéregben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Padlizsán fűszeres szezámmagkéregben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 890 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3556 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 240 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2546.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    2179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 890 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    289.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10187 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    8717 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    870.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1179 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 3556 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg és vágjuk 2 cm-es csíkokra a padlizsánt.
  2. Villával verjük fel a tojásfehérjét, keverjük el a tejföllel, és ebben a masszában forgassuk meg a padlizsáncsíkokat.
  3. A lisztet keverjük össze a felsorolt fűszerekkel, és hempergessük meg benne a padlizsánokat.
  4. Forró olajban süssük aranybarnára és papírtörlőre szedjük ki.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 769
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 62393
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 09.

Ajánló

Joghurtos mártás kíséretében tálaljuk (joghurt, olívaolaj, balzsamecet, finomra aprított mentalevél). Hidegen is jó volt, de frissen és melegen az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nyaralásunkból hoztam haza egy angol-görög nyelvű kiadványt. All about Santorini in 256 pages.Tulajdonképpen szigetkalauz, a látnivalók mellett sajátos helyi termékeket, borokat, borászatokat, éttermeket, szállodákat, strandokat, szórakoztató és kulturális programokat, kirándulásokat ajánl. A hol együnk és igyunk jegyében ajánlott éttermek oldalain találtam meg a sziget legjóképűbb görög séfjének egy receptjét. A sármos séfnek a neve is jól hangzik: Dimitris Lazarou. Amit pedig legvonzóbb mosolyával ajánl, az a fehér padlizsán fűszeres szezámmagkéregben.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.