Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkoli szezámmagos bundában

Brokkoli szezámmagos bundában
Brokkoli szezámmagos bundában
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában nem túl sok idő akad a főzőcskézésre, ezért előnyben részesülnek a könnyen, gyorsan elkészíthető ételek. Tudom, a brokkolinak nem most van a szezonja DE. Történt, hogy AzEszterrel való rendszeres:) értekezéseink során Junior is kitalálta, hogy most nem kívánja a hús ízét...Azt mondta szereti, csak most nem kívánja. Ez mind oké, jól el is lehetne boldogulni, csak a nehézséget az jelenti, hogy azért még nem mindenféle zöldséget, gyümölcsöt hajlandó megenni. De nem panaszkodom, szépen haladunk! :) Ez a brokkoli az ő kívánságára készült, mert nagyon szereti, azt mondja "olyan aranyos kis fa alakúak", valamint azt is akarta, hogy tegyük fel ide, hátha más gyerkőcnek is tetszik.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Könnyű ebéd, akár vacsi, sült krumplival, valamilyen mártogatóval (lehet majonéz, tartármártás, kedvünk szerint bármi).
pH besorolás: közepesen lúgosít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékban vizet forralunk, előzőleg 1 ek sót szórunk bele.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük, megtisztítjuk, megmossuk.
  3. Amikor a víz felforr, a brokkoli rózsáit belerakjuk, és nagyon rövid ideig, kb. 5 percig főzzük. Egy tálba hideg vizet öntünk, és az előfőzött brokkolikat ebbe rakjuk, így nem párolódnak tovább, valamint a színüket sem vesztik el.
  4. Kirakunk három tálkát vagy tányért, az egyikbe beleütjük a tojásokat, megsózzuk kissé, és felverjük egy kicsit villával. Pici tejet önthetünk hozzá. A másik tálba belerakjuk a lisztet, amihez hozzákeverjük a fehérborsot. A harmadik tálba a zsemlemorzsa kerül, ehhez a szezámmagot adjuk.
  5. Egy serpenyőbe olajat öntünk, és felmelegítjük.
  6. A brokkolikat bebundázzuk a szokásos sorrendben: liszt-tojás-zsemlemorzsa.
  7. A közepesre felforrósodott olajban kisütjük a brokkolirózsákat, aranybarnára, és papírtörlőre szedjük, ha kész.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 47 029
elküldve: 3
receptkönyvben: 746
elkészítve: 31/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott brokkoli, rántott brokkoli szezámmagos bundában

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lapetit
lapetit Sun, 2017-03-19 11:28

Az egész család nagyon szereti a rántott brokkolit és a karfiolt is. Viszont, már nem párolom, nem főzöm előre semeddig. A megmosott fejeket egyszerűen panírozom, ahogy szokás. Nem lesz vad és kemény, de " peszmeg sem". Mióta így csinálom, sokkal jobban dicsérik, szerintem az íze is jobb. ( Természetesen senkinek nem kell főzés nélkül elkészítenie, de a családnak most így jobban tetszik. :)

júliusi6
júliusi6 Mon, 2015-09-21 20:33

Én bizony elkészítettem és nagyon finom! Máskor is fogom még így szezámmaggal borssal készíteni az biztos! Kreatív recept :) Judit

vitariusveronika
vitariusveronika Wed, 2014-07-23 16:20

nagyon szeretem a szezámmagot, ha a lisztet és a zsemlemorzsát lecseréljük zablisztre ill. tört zabpehelyre még egészségesebb is lesz, de az ize nem változik

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-06 06:07

ÉN EL SE TUDOM KÉPZELNI HA RÁNTOK VALAMIT,HOGY NE RAKJAK BELE SZEZÁMMAGOT!!!ÉS NEM CSAK EGY KANÁLLAL,HANEM FÉL KG ZSEMLEMORZSÁHOZ FÉL CSOMAG SZEZÁMMAGOT!!! PRÓBÁLJÁTOK KI!!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-11-08 00:57

Kedves XD! Csak hajrá, használd a szezámmagot, igazán egészséges, magas a vastartalma. De mivel szeretek kicsit ellentmondani, XD ezért azt nem állítanám, hogy minden panírba szezámmag kell...Én szoktam más jelleget is adni az ételeknek, s akkor mást teszek a panírba, hogy ne legyen minden egyforma. Jelen esetben a 10-15 dkg zsemlemorzsához azért nem rakok fél csomag szezámmagot sem. Néha a kevesebb több. De ez csak ízlés kérdése! A legjobbakat: Mrs Smith

Panita
Panita Fri, 2010-10-22 09:53

Szia Mrs Smith! Én mirelitből is szoktam készíteni, mert az is előfőzőtt és tökéletesen megpuhul, mire aranysárga lesz a panír. Szezámmagos bundával viszont még nem volt szerencsém megalkotni, úgyhogy leggözelebb így lesz. :) Köszi: Anita Dö La Brokkolifüggő :)))

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-11-08 00:33

Kedves Panita! Így van, szükség esetén a fagyasztott is jól működik! Próbáld csak ki bátran szezámmaggal, bízom benne, hogy ízleni fog! A legjobbakat: Mrs Smith, egy másik brokkolirajongó:)))

914
brokkoli 1 közepes fej
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
finomliszt 10 dkg
szezámmag 1 ek
fehér bors 0.25 tk
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl