Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Franciasaláta Kari-Husi konyhájából

Franciasaláta Kari-Husi konyhájából
Franciasaláta Kari-Husi konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük, ha még több lenne, az is kevés lenne :D

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A franciasali alapja a következőképpen készül: egy tálba szétválasztjuk a tojást, beletesszük a sárgáját.
  2. Majd hozzáadjuk a mustárt, sót, kristálycukrot, citromlevet, ezt kikeverjük, majd lassan csorgotjuk bele az olajat, végül hozzáadjuk a tejfölt, így az alapunk készen is van :)
  3. A mirelit franciasaláta alap zöldségeit és a 2-3 tojást tanácsos az elején feltenni főni és a végén langyosan, kihűlve beletenni, illetve aprítani az alap krémbe.
  4. Az alapba beleszeletelhetjük az almát, a virslit, az uborkát, a főtt tojást, majd beletesszük a főtt zöldségeket (konzerves, üveges zöldségekkel is nagyon finom).
  5. Majd szépen összekeverjük és pár órára a hütőben pihentetjük (nah ez nem szokott nálunk sikerülni, mert amint elkészül rájárunk :))


 

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 495
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kari-Husi

Mióta szakács: 2012.05.16.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

franciasaláta, virslis franciasaláta, majonézes zöldségsaláta almával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

500
tojássárgája 3 db
mustár 2 ek
1 ek
cukor 1 ek
citromlé 2 ek
napraforgó olaj 2 dl
tejföl 450 g
franciasaláta alap 1 kg
virsli 140 g
csemegeuborka 3 db
tojás 3 db
alma 1 nagy db