r
Nosalty Logó

Óvári sertésborda Anci konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Óvári sertésborda Anci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A gombához

A rétegzéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 691 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A gombához

A rétegzéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5530 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A gombához

A rétegzéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 156 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 691 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    408.3 g

Zsír

  • Összesen
    323.5 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11986.7 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    457 mg
  • Kálcium
    2177 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    4759 mg
  • Nátrium
    3915 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1380 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    359 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    959 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 5530 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A gombához

A rétegzéshez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, sózzuk,borsozzuk. Ráhintjük az apróra vágott petrezselymet, kevés vizet aláöntve pároljuk, majd zsírjára szotyogtatjuk.
  3. A burgonyát sós vízben megfőzzük.
  4. Egy tepsit kikenünk margarinnal, a leszűrt burgonyát a tepsi aljára rendezzük.
  5. Megszórjuk ételízesítővel, rászórjuk a reszelt sajtot.
  6. A hússzeleteket lisztbe mártva kevés olajon elősütjük. A sajtos burgonya tetejére rakjuk. Egy-egy szelet sonkával betakarjuk. A dinsztelt gombát a sonkaszeletekre osztjuk. Betakarjuk a felszeletelt óvári sajttal.
  7. 4-5 evőkanálnyi vizet, és a sült olajból szintén 4-5 evőkanálnyit aláöntünk.
  8. 190 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 300
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 531
  • Össznézettség: 116081
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Óvári sertésborda Anci konyhájából
Olaszné Anci 191 recept

Ez is egy nagyon finom sajtos-húsos étel, ami a köretet is magába foglalja. Azért raktam alá főtt burgonyát, mert nincs olyan sokáig a sütőben, hogy a nyers burgonya átsüljön. Ennek az is előnye, hogy össze lehet készíteni akár a reggeli órákban is (ki lehet ugrani közben a piacra), mert elég 1/4 12-kor is az előmelegített sütőbe tolni. Aki akar, teríthet alá sült burgonyát is, de az már akkor majdnem Savoyai-s borda. Nagyon finom, szaftos lesz a főtt burgonya is. A képen három szelet hús van a tányéron, de nem volt szívem szétszedni őket a fényképezésig, mert olyan gusztán egybeolvadtak a tetején a sajttal.

Hozzávalók

A húshoz

A gombához

A rétegzéshez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek