Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Óvári sertésborda Anci konyhájából

Óvári sertésborda Anci konyhájából
Óvári sertésborda Anci konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy nagyon finom sajtos-húsos étel, ami a köretet is magába foglalja. Azért raktam alá főtt burgonyát, mert nincs olyan sokáig a sütőben, hogy a nyers burgonya átsüljön. Ennek az is előnye, hogy össze lehet készíteni akár a reggeli órákban is (ki lehet ugrani közben a piacra), mert elég 1/4 12-kor is az előmelegített sütőbe tolni. Aki akar, teríthet alá sült burgonyát is, de az már akkor majdnem Savoyai-s borda. Nagyon finom, szaftos lesz a főtt burgonya is. A képen három szelet hús van a tányéron, de nem volt szívem szétszedni őket a fényképezésig, mert olyan gusztán egybeolvadtak a tetején a sajttal.

hozzávalók / 8 adag

A húshoz

A gombához

A rétegzéshez

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, sózzuk,borsozzuk. Ráhintjük az apróra vágott petrezselymet, kevés vizet aláöntve pároljuk, majd zsírjára szotyogtatjuk.
  3. A burgonyát sós vízben megfőzzük.
  4. Egy tepsit kikenünk  margarinnal, a leszűrt burgonyát a tepsi aljára rendezzük.
  5. Megszórjuk ételízesítővel, rászórjuk a reszelt sajtot.
  6. A hússzeleteket lisztbe mártva kevés olajon elősütjük. A sajtos burgonya tetejére rakjuk. Egy-egy szelet sonkával betakarjuk. A dinsztelt gombát a sonkaszeletekre osztjuk. Betakarjuk a felszeletelt óvári sajttal.
  7. 4-5 evőkanálnyi vizet, és a sült olajból szintén 4-5 evőkanálnyit aláöntünk.
  8. 190 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
     
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 45
össznézettség: 67 697
elküldve: 10
receptkönyvben: 408
elkészítve: 26/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

óvári sertéskaraj, sajtos-sonkás-gombás sertéskaraj, főtt burgonyával sült óvári sertésborda

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2013-10-25 19:09

Kedves Anci, most talaltam ra erre a receptedre, es azon nyomban "mentettem"! Köszi a megosztast, biztos, hogy ki fogom probalni. Az Ovari sajt, ha jol emlekszem egy gyorsan olvado fajta, stimmel? - sajnos Nemetorszagban nem kaphato, de remelem, hogy valami hasonlot sikerül talalnom.

Üdvözlettel, Marti

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2013-10-27 13:37

Kedves marti48 !
Igen, egy olvadós sajtról van szó, amelyhez hasonlót biztosan találsz Németországban.
Kellemes időtöltést kívánok a konyhában és sok sikert a recept elkészítéséhez! Üdv: Anci

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-10-28 09:40

Kedves Anci!

Nagyon köszönöm a valaszodat! Hamarosan elkeszitem.

Üdvözlettel: Marti

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-10-28 17:41

Oke, most meg itthon vagyunk, problemamentesen vehetek Ovarit is - remelem, hogy ferjem is kedvet kap ra, leven ö most az "abszolut magyaros" etelekben utazik, pl. mint vasarnap: bogracsban keszitett bajai halaszle - melyhez en csak a hazilag keszitett "gyufatesztaval" jarultam hozza... Legkesöbb N.o.-ban keszitem el, jo kis vendergvaros etel! (Mindenkeppen viszek magammal Ovarit!) :)

Üdvözöllek szeretettel, Marti

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2013-10-29 18:21

Kedves marti48 !
Örülök, hogy megosztottad velem a kis itthoni " kalandodat !"
Nagyon finom lehetett a bajai halászlé. Minden változatát szeretjük mi is !
Az Óvárit ne feledd ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-10-29 23:14

Kedves Anci,

a halaszle valoban "mennyei" volt! Leven a bogracs nagy, meg mindig van belöle a hütöben... Sajnos N.o.-ban nem lehet törpeharcsat kapni, igy muszaj Volt legalabb egyszer itthon fözni, es "magadni a modjat"!Törpeharcsa alap az ize miatt, majd harcsa es ponty böseggel... Isteni "le" lett belöle, gondolhatod. Nem feledem az Ovarit - egeszen biztos!:)

Üdvözöllek szeretettel, Marti

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-10-22 18:15

Kedves 2VerAgi2 !
Kíváncsi vagyok elkészítetted-e, és arra is, hogy elnyerte-e a család tetszését ?
A receptet nagyon szívesen. Szép estét kívánok, Kedves Ági !Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-10-22 18:11

Kedves kisséva !
Gondolom azért van otthon tarja, mert szeretitek. Mi is nagyon szeretjük.
Mivel elő kell sütni, szerintem a zsír nagy része úgyis kisül belőle.
Készítsd el belőle bátran és majd mond el, hogy sikerült !Sok sikert hozzá
és jó étvágyat ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

kisséva
kisséva Thu, 2012-10-25 18:15

Nagyon jól sikerült csak annyira volt zsíros amennyire szeretjük köszi ezt a szuper receptet!!!

kisséva
kisséva Sun, 2012-10-21 16:24

Húúú ez nagyon finom lehet!Holnap kipróbálom,de csak tarja van itthon.Szerinted nem lesz nagyon zsíros?

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Sun, 2012-10-21 14:12

Nagyon jó recept,köszi:) Hétfőn ki is próbálom,mivel még nem tudtam,hogy mit fogok főzni,igy kaptam egy jó ötletet :))) Ági

691
sertés rövidkaraj 1.25 kg
finomliszt 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
csiperkegomba 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
gépsonka 15 dkg
sajt 20 dkg
trappista sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
margarin 5 dkg