Nosalty Logó

Óvári sertésborda Anci konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Óvári sertésborda Anci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A gombához

A rétegzéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 691 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A gombához

A rétegzéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5530 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A gombához

A rétegzéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 156 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 691 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    408.3 g

Zsír

  • Összesen
    323.5 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11986.7 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    457 mg
  • Kálcium
    2177 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    4759 mg
  • Nátrium
    3915 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1380 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    359 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    959 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 5530 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A gombához

A rétegzéshez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, sózzuk,borsozzuk. Ráhintjük az apróra vágott petrezselymet, kevés vizet aláöntve pároljuk, majd zsírjára szotyogtatjuk.
  3. A burgonyát sós vízben megfőzzük.
  4. Egy tepsit kikenünk margarinnal, a leszűrt burgonyát a tepsi aljára rendezzük.
  5. Megszórjuk ételízesítővel, rászórjuk a reszelt sajtot.
  6. A hússzeleteket lisztbe mártva kevés olajon elősütjük. A sajtos burgonya tetejére rakjuk. Egy-egy szelet sonkával betakarjuk. A dinsztelt gombát a sonkaszeletekre osztjuk. Betakarjuk a felszeletelt óvári sajttal.
  7. 4-5 evőkanálnyi vizet, és a sült olajból szintén 4-5 evőkanálnyit aláöntünk.
  8. 190 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 252
  • Össznézettség: 85294
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olaszné Anci 191 recept

Ez is egy nagyon finom sajtos-húsos étel, ami a köretet is magába foglalja. Azért raktam alá főtt burgonyát, mert nincs olyan sokáig a sütőben, hogy a nyers burgonya átsüljön. Ennek az is előnye, hogy össze lehet készíteni akár a reggeli órákban is (ki lehet ugrani közben a piacra), mert elég 1/4 12-kor is az előmelegített sütőbe tolni. Aki akar, teríthet alá sült burgonyát is, de az már akkor majdnem Savoyai-s borda. Nagyon finom, szaftos lesz a főtt burgonya is. A képen három szelet hús van a tányéron, de nem volt szívem szétszedni őket a fényképezésig, mert olyan gusztán egybeolvadtak a tetején a sajttal.

Hozzászólások

Ágicámdrágám

Nagyon jó recept,köszi:) Hétf?n ki is próbálom,mivel még nem tudtam,hogy mit fogok f?zni,igy kaptam egy jó ötletet :))) Ági

kisséva

Húúú ez nagyon finom lehet!Holnap kipróbálom,de csak tarja van itthon.Szerinted nem lesz nagyon zsíros?

Olaszné Anci

Kedves kisséva ! Gondolom azért van otthon tarja, mert szeretitek. Mi is nagyon szeretjük. Mivel el? kell sütni, szerintem a zsír nagy része úgyis kisül bel?le. Készítsd el bel?le bátran és majd mond el, hogy sikerült !Sok sikert hozzá és jó étvágyat ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

kisséva

Nagyon jól sikerült csak annyira volt zsíros amennyire szeretjük köszi ezt a szuper receptet!!!

Olaszné Anci

Kedves kisséva ! Szívesen és nagyon örülök,hogy ízlett nektek is ! Szép estét kívánok: Anci

Olaszné Anci

Kedves 2VerAgi2 ! Kíváncsi vagyok elkészítetted-e, és arra is, hogy elnyerte-e a család tetszését ? A receptet nagyon szívesen. Szép estét kívánok, Kedves Ági !Üdv: Anci

Csiki Piroska

Szia Ancikám! Ez nagyon guszta. A legközelebbi ünnepi alkalomra elkészítem. Köszi. Piroska

Olaszné Anci

Kedves Piroska ! Sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá !Nagyon szívesen, puszi: Anci

Éva-Anyóca

Nagyon guszta, és a leírás alapján finom, laktató finomság,mentés, köszönet érte.:-O Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Éva ! Nagyon finom valóban, ha lesz alkalmad készítsd el !Puszi: Anci

Marti48

Kedves Anci, most talaltam ra erre a receptedre, es azon nyomban "mentettem"! Köszi a megosztast, biztos, hogy ki fogom probalni. Az Ovari sajt, ha jol emlekszem egy gyorsan olvado fajta, stimmel? - sajnos Nemetorszagban nem kaphato, de remelem, hogy valami hasonlot sikerül talalnom. Üdvözlettel, Marti

Olaszné Anci

Kedves marti48 ! Igen, egy olvadós sajtról van szó, amelyhez hasonlót biztosan találsz Németországban. Kellemes id?töltést kívánok a konyhában és sok sikert a recept elkészítéséhez! Üdv: Anci

Marti48

Kedves Anci! Nagyon köszönöm a valaszodat! Hamarosan elkeszitem. Üdvözlettel: Marti

Olaszné Anci

Kedves marti48 ! Örülök neki, majd számolj be az eredményr?l. Oké ? Üdv: Anci

Marti48

Oke, most meg itthon vagyunk, problemamentesen vehetek Ovarit is - remelem, hogy ferjem is kedvet kap ra, leven ö most az "abszolut magyaros" etelekben utazik, pl. mint vasarnap: bogracsban keszitett bajai halaszle - melyhez en csak a hazilag keszitett "gyufatesztaval" jarultam hozza... Legkesöbb N.o.-ban keszitem el, jo kis vendergvaros etel! (Mindenkeppen viszek magammal Ovarit!) :) Üdvözöllek szeretettel, Marti

Olaszné Anci

Kedves marti48 ! Örülök, hogy megosztottad velem a kis itthoni " kalandodat !" Nagyon finom lehetett a bajai halászlé. Minden változatát szeretjük mi is ! Az Óvárit ne feledd ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

Marti48

Kedves Anci, a halaszle valoban "mennyei" volt! Leven a bogracs nagy, meg mindig van belöle a hütöben... Sajnos N.o.-ban nem lehet törpeharcsat kapni, igy muszaj Volt legalabb egyszer itthon fözni, es "magadni a modjat"!Törpeharcsa alap az ize miatt, majd harcsa es ponty böseggel... Isteni "le" lett belöle, gondolhatod. Nem feledem az Ovarit - egeszen biztos!:) Üdvözöllek szeretettel, Marti

Hozzávalók

A húshoz

A gombához

A rétegzéshez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek