Óvári sertésborda Anci konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
156g sertés rövidkaraj259 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A gombához
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A rétegzéshez
-
125g burgonya72 kcal
-
19g gépsonka26 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
6g margarin45 kcal
Összesen
691
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
1250g sertés rövidkaraj2075 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A gombához
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A rétegzéshez
-
1000g burgonya578 kcal
-
150g gépsonka207 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
50g margarin359 kcal
Összesen
5530
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
35.5g sertés rövidkaraj59 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A gombához
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
14.2g csiperkegomba3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A rétegzéshez
-
28.4g burgonya16 kcal
-
4.3g gépsonka6 kcal
-
5.7g sajt20 kcal
-
2.8g trappista sajt10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
1.4g margarin10 kcal
Összesen
156
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1498.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 595 mg
-
Nátrium 489 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 268.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
691
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 408.3 g
Zsír
-
Összesen 323.5 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 168 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 1169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11986.7 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 457 mg
-
Kálcium 2177 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 620 mg
-
Foszfor 4759 mg
-
Nátrium 3915 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 2149 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1380 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 359 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 97 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 291 micro
-
Kolin: 959 mg
-
Retinol - A vitamin: 1348 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 400 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
5530
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
10 dkg finomliszt
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A gombához
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
A rétegzéshez
-
15 dkg gépsonka
-
20 dkg sajt
-
10 dkg trappista sajt
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tepsi kikenéséhez
-
5 dkg margarin
Elkészítés
A húshoz
- A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
- A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, sózzuk,borsozzuk. Ráhintjük az apróra vágott petrezselymet, kevés vizet aláöntve pároljuk, majd zsírjára szotyogtatjuk.
- A burgonyát sós vízben megfőzzük.
- Egy tepsit kikenünk margarinnal, a leszűrt burgonyát a tepsi aljára rendezzük.
- Megszórjuk ételízesítővel, rászórjuk a reszelt sajtot.
- A hússzeleteket lisztbe mártva kevés olajon elősütjük. A sajtos burgonya tetejére rakjuk. Egy-egy szelet sonkával betakarjuk. A dinsztelt gombát a sonkaszeletekre osztjuk. Betakarjuk a felszeletelt óvári sajttal.
- 4-5 evőkanálnyi vizet, és a sült olajból szintén 4-5 evőkanálnyit aláöntünk.
- 190 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 300
- Tegnapi nézettség: 34
- 7 napos nézettség: 531
- Össznézettség: 116081
- Feltöltés dátuma: 2012. október 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Ez is egy nagyon finom sajtos-húsos étel, ami a köretet is magába foglalja. Azért raktam alá főtt burgonyát, mert nincs olyan sokáig a sütőben, hogy a nyers burgonya átsüljön. Ennek az is előnye, hogy össze lehet készíteni akár a reggeli órákban is (ki lehet ugrani közben a piacra), mert elég 1/4 12-kor is az előmelegített sütőbe tolni. Aki akar, teríthet alá sült burgonyát is, de az már akkor majdnem Savoyai-s borda. Nagyon finom, szaftos lesz a főtt burgonya is. A képen három szelet hús van a tányéron, de nem volt szívem szétszedni őket a fényképezésig, mert olyan gusztán egybeolvadtak a tetején a sajttal.