r
Nosalty Logó

Sajtos-sonkás guba

Batida
Sajtos-sonkás guba
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1053
Kalória
47.6g
Fehérje
75.3g
Szénhidrát
59g
Zsír
160.3g
Víz
173.7g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
20.4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1053 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4211 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3272.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    1691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    160.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1053 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.4 g

Zsír

  • Összesen
    235.9 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13091.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    3929 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    6765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    301.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    641.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1816 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 4211 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk, egy nagy öblös tálba rakjuk.
  2. A tejet felforraljuk, pici sót teszünk bele, majd meglocsoljuk vele a kifliket. Átforgatjuk, és letakarjuk fedővel, hogy jól magába szívja a tejet.
  3. A sajtot lereszeljük, a sonkát felcsíkozzuk, vagy apró kockákra vágjuk. A tejfölt pici sóval és vízzel hígra kikeverjük.
  4. Egy magasabb falú jénait (megemelkedik a rakottas sütés közben) kikenünk vajjal, majd lerakunk egy sor áztatott kiflit, rá sonkát, majd tejfölt, végül a sajtot, és jöhet a második réteg. (Ha nagyobb tepsiben csináljuk, nem biztos, hogy lesz 2 réteg.) Addig rétegezzük, amíg elfogy a kifli. A tetejére sajt kerüljön.
  5. Sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nálunk a családban rajtam kívül senki sem szereti a mákot. Viszont kiflink sokszor megmarad, és mivel nem szeretek pazarolni, azon ötöltem, mi mindent lehetne belőle kihozni. Ez az egyik recept. Gyorsan megvan, finom is, és a kiflitől annyira más ez az étel, mint a többi tepsis rakottas. A férjem és a lányaim ennek a gubának tényleg örülnek, és a "száműzött" kiflik is elfogynak.  :-)  

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek