Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos túrókrém

Őszibarackos túrókrém
Őszibarackos túrókrém
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, nyári, fehérjedús (és zsíros :D) édesség, bármilyen idénygyümölccsel működik. Én tortaformában készítettem el, de nem dermedt meg teljesen szelhetőre, ezért ennyi zselatinnal inkább pohárkrémnek ajánlom.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, meghámozzuk és vékony cikkekre vágjuk.
  2. A habtejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük (már habverés közben, vékony sugárban öntve adjuk hozzá a habfixálót).
  3. A túrót S-késes aprítóban (vagy amilyen konyhai robotgépünk van otthon) egyneműre krémesítjük, hozzáadjuk az eritritet és a vaníliás cukrot, keverünk rajta egyet, majd beleforgatjuk az expressz zselatint is.
  4. A túrót kiszedjük egy keverőtálba, és egy lapát segítségével beleforgatjuk a tejszínhabot.
  5. Desszertes tálakba rétegezzük a túrós keveréket és a barackokat, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor gyümölcsöntettel díszíthetjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 870
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zabalom

Mióta szakács: 2018.06.03.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barackos túrós pohárkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

147
laktózmentes túró 250 g
habtejszín 250 ml
habfixáló 1 csomag
zselatinfix 1 csomag
erythritol 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
őszibarack 2 közepes db