Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos kávékrém

Narancsos kávékrém
Narancsos kávékrém
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véletlenül találtam rá, mikor egy összejövetelre kerestem valami receptet. A visszajelzések alapján ízlett mindenkinek.

hozzávalók / 4 adag

A narancsos kávékrémhez

A narancsos habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat, a cukrot meg a lisztet kézi habverővel összekeverjük egy kisebb edényben, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a feketekávét és a tejet.
  2. A keverékből takaréklángon 5-10 perc alatt sűrű krémet főzünk, és közben egy pillanatra sem állunk meg, kitartóan táncoltatjuk kezünkben a kézi habverőt. Így a végeredmény selymes-bársonyos lesz.
  3. A megfőtt kávés krémbe szórjuk a reszelt narancshéjat, és lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel további 5 percig keverjük, hogy kihűljön.
  4. A desszertet elosztjuk 4 üvegkehelyben, és megpúpozzuk narancsos habbbal.
  5. Ez úgy készül, hogy a hideg tejszínt robotgéppel félig felverjük, aztán a lágy tejszínhabot fakanállal összeforgatjuk a narancslekvárral meg a rummal, végül néhány pillanatig még tovább verjük, amíg enyhén besűrűsödik.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 408
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szandii

Mióta szakács: 2012.02.17.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancshabos kávékrém, kávékrém, narancsos kávés krém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jociandi
jociandi Fri, 2012-03-16 23:25

Nagyon finom volt, köszi. Sima narancslekvár helyett citromos-gyömbéres-narancsot használtam, így már nem tettem rumot a habba.

281
tojássárgája 2 db
cukor 5 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
feketekávé 1 dl
tej 2 dl
narancshéj 1 narancsból nyert
habtejszín 1.5 dl
narancslekvár 3 ek
rum 1 ek