r
Nosalty Logó

Részeg Jancsi pohárkrém

NS
Részeg Jancsi pohárkrém
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

847
Kalória
11.4g
Fehérje
98.4g
Szénhidrát
45g
Zsír
119.9g
Víz
4.8g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
68.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 847 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    119.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 847 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    90 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1376.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.8 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    239.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

  1. A tejszín felét langyosra melegítjük a mikróban, és folytonos kevergetés közben hozzáöntjük az 5 dkg felolvasztott csokit. Mindezt érdemes előző este elkészíteni, hogy legyen ideje újra lehűlni a tejszínnek.
  2. Másnap a csoki nélküli tejszínt keményre verjük, és apránként hozzáöntjük a csokis változatot.
  3. A kb. 2 dkg csokit felolvasztjuk, és egy szép pohárba csurgatjuk, amit rövid időre hűtőbe teszünk. (Én ezt is elkészítettem előző este, hogy ne kelljen kétszer a csokiolvasztással bíbelődni.)
  4. A kávéba beletesszük a cukrot, tejet, a rumaromát, és ebbe mártogatjuk meg a 3-4 darabra tört babapiskótát. (Egy pohárba 3 babapiskótát tettem.)
  5. Már csak a rétegezés következik. Alulra darabolt babapiskóta kerül, amit meglocsolunk egy kis desszertöntettel, rá a krémet teszünk, újra babapiskóta következik, majd desszertöntet és krém. A tetejét újra leöntjük desszertöntettel, és megszórjuk durvára tört dióval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p

Az ötletet Petra Rigó Jancsi muffinja adta, de nem volt kedvem sütkérezni. A pohárkrémek pedig nálunk nagyon bejönnek. A nevét a rum(aroma) miatt kapta.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...