Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos szívtorta

Őszibarackos szívtorta
Őszibarackos szívtorta
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Testvéremék évfordulójára készült, volt is meglepetés és meglepődés!:))

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát elkészítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét kemény habbá. A sárgához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd alaposan kikeverjük, és lassan beleforgatjuk a habot. A tésztát kettéosztjuk, az egyikbe kék, a másikba piros festéket teszünk.
  2. Egy szív alakú formát kivajazunk, kilisztezünk, majd a kék massza felét beleöntjük, utána a pirosat, és villával elhúzzuk, majd 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba). Ha kész, akkor a tészta másik felét is ugyanígy sütjük.
  3. A kapott lapokat, -ha kihűltek-, akkor kettévágjuk.
  4. Elkészítjük a krémet. A pudingokat elkészítjük, de úgy, hogy a tejhez hozzáadjuk a konzerv levét. Majd a még forró pudingba belekeverjük a vajat és a felvert tojást.
  5. A tejszínt felverjük, és az is belemegy, ha már kihűlt a puding.
  6. Az őszibarackokat apró darabokra vágjuk.
  7. Elkezdjük tölteni a lapokat, és minden lap aljára barackot teszünk. Ha kész, akkor mehet a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  8. A cukormázat is elkészítjük. Amikor kinyújtottuk, akkor szív alakú szaggatóval formákat szaggatunk ki, és az összeállt tortát ezzel befedjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 082
elküldve: 1
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szivecskés torta, szívtorta évfordulóra, pudingos torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsi965
zsuzsi965 Sat, 2013-02-23 16:44

Úristen! Ez gusztustalan! Ettől még a barna mackó is lila lesz. :P

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sun, 2013-02-24 06:28

kedves zsuzsi965! ugyan mar , miert gusztustalan? te mivel tudnal eloallni,aza baj hogy sokaknak itt akkora szaja van, aztan ha a konyhaban kellene szorgoskodni akkor megall az elet! vukormaz boritja a torta tetejet,ket fele szinbol,kulon kiszaggatva,mi ebben a gusztustalan. lehet a te "barna mackod" az gusztustalan. mellekesen ha nem tetszik,nem kell megnezni. ennyi.nem varok valaszt,mert ilyeneken nem szoktam idegeskedni,csak mosolygok,hogy milyen emberek leteznek!))))nagyon nagyon kellemes vasarnapot kivanok!

1385
tojás 9 db
cukor 9 ek
finomliszt 9 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
ételfesték 1 kávéskanál
ételfesték 1 kávéskanál
vaníliás pudingpor 3 tasak
tej 8 dl
habtejszín 3 dl
vaj 10 dkg
őszibarack konzerv 35 dkg
cukor 10 ek
tojás 2 db
cukormáz 20 dkg
ételfesték 1 kávéskanál
ételfesték 1 kávéskanál