r
Nosalty Logó

Őszibarackos szívtorta

Kiss Móni
Őszibarackos szívtorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

1385
Kalória
31.6g
Fehérje
174.1g
Szénhidrát
60.6g
Zsír
230.5g
Víz
632.1g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
113g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1385 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 5531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 194 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    174.1 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 1385 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    242.5 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7915.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    2360 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    2657 mg
  • Nátrium
    2514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    696.4 g
  • Cukor
    452 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    922.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2481 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    506 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    1661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1504 micro
  • β-crypt
    345 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2818 micro
Összesen 5531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát elkészítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét kemény habbá. A sárgához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd alaposan kikeverjük, és lassan beleforgatjuk a habot. A tésztát kettéosztjuk, az egyikbe kék, a másikba piros festéket teszünk.
  2. Egy szív alakú formát kivajazunk, kilisztezünk, majd a kék massza felét beleöntjük, utána a pirosat, és villával elhúzzuk, majd 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba). Ha kész, akkor a tészta másik felét is ugyanígy sütjük.
  3. A kapott lapokat, -ha kihűltek-, akkor kettévágjuk.
  4. Elkészítjük a krémet. A pudingokat elkészítjük, de úgy, hogy a tejhez hozzáadjuk a konzerv levét. Majd a még forró pudingba belekeverjük a vajat és a felvert tojást.
  5. A tejszínt felverjük, és az is belemegy, ha már kihűlt a puding.
  6. Az őszibarackokat apró darabokra vágjuk.
  7. Elkezdjük tölteni a lapokat, és minden lap aljára barackot teszünk. Ha kész, akkor mehet a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  8. A cukormázat is elkészítjük. Amikor kinyújtottuk, akkor szív alakú szaggatóval formákat szaggatunk ki, és az összeállt tortát ezzel befedjük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Testvéremék évfordulójára készült, volt is meglepetés és meglepődés!:))

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...