Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Torta iskolakezdésre

Torta iskolakezdésre
Torta iskolakezdésre
192 perc / előkészület: 120 perc főzés: 2 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát az unokánk beiskoláztatási bulijára készítettem. Mindenkinek tetszett és ízlett. Kb. 20 vagy még több főre is elegendő ez az adag.

hozzávalók / 12 adag

A 4 tojásos piskótához

A 6 tojásos piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A pudingport 6 ek cukorral és kevés tejjel simára keverjük.

  2. A többi tejet felforraljuk, a pudingos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg jól besűrűsödik. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk.

  3. A vajat habosra keverjük, adagonként hozzákeverjük a porcukrot, majd hozzákeverjük a főtt krémet. A krémből valamennyit félreteszünk a díszítéshez.

  4. A kakaós piskótát 3 lapra vágjuk. A krém kb. 2/3 -ával a piskótát megtöltjük és bevonjuk.

  5. Egy sulitölcsér sablont készítünk. A sablont a kisebb piskótára tesszük és kivágjuk, majd 3 lapra vágjuk.

  6. A málnazselét elkavarjuk. A málnazselével megkenünk 2 sulitölcsér lapot, majd megtöltjük és vékonyan bevonjuk krémmel.

  7. 200 g marcipánt összedolgozunk piros ételfestékkel, majd vékonyra nyújtjuk és a tölcsérnek a háromszög részét beburkoljuk.

  8. A sulitölcsért óvatosan a másik piskótára tesszük.

  9. A maradék marcipánt kettéosszuk, egyik felét sárga, a másik felét zöld ételfestékkel összedolgozzuk. Külön-külön vékonyra nyújtjuk, a megmaradt pirosat is. Kis ceruza formákat vágunk ki, és körbe kirakjuk velük a piskótát.

  10. A maradék krémet nyomózsákba tesszük és a tortát tetszés szerint díszítjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 826
elküldve: 1
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sulitölcséres torta, torta beiskoláztatási bulira, málnazselés-marcipános torta iskolakezdésre

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1030
tojás 4 db
víz 4 ek
cukor 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 200 g
sütőpor 1 tk
tojás 6 db
víz 6 ek
cukor 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 250 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
tej 1200 ml
vaníliás pudingpor 3 csomag
cukor 6 ek
vaj 750 g
porcukor 400 g