Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros dinnyeleves

Kapros dinnyeleves
Kapros dinnyeleves
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Liza, a rókatündér című film ihlette recepteket az 57 Restaurant séfje, Áldási Péter készítette el.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgadinnyét félbevágjuk, kimagozzuk. Karalábévájóval golyókat vágunk ki belőle ezeket félretesszük, majd tálaláskor tesszük bele a levesbe.
  2. A maradék dinnyének levágjuk a héját. Egy turmixgépben összeturmixoljuk a sárgadinnye húsát a tejet, tejszínt és a kaprot, cukorsziruppal ízesítjük.
  3. Tálaláskor beletesszük az előzőleg félretett dinnyegolyókat. Tetejére egy kanál tejszínhabot teszünk, és egy száll kaporral díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 248
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
948 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

dinnyeleves kaprosan, pikáns dinnyekrémleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

362
sárgadinnye 1.5 kg
tej 2.5 dl
habtejszín 2 dl
kapor 1 csokor
cukor 10 dkg
víz 1 dl