Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarack ahogy sarkat készíti

Őszibarack ahogy sarkat készíti
Őszibarack ahogy sarkat készíti
85 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám sütötte kicsi koromban sokszor. Most az én szakácskönyvem ékesíti ez a tökéletes recept.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszt kivételével a hozzávalókat fél óráig keverjük, hogy jól elvegyüljenek az anyagok, majd hozzáadjuk a lisztet. Jól kidolgozzuk, ne sajnáljuk az időt.
  2. Ha kész, dió nagyságú golyókat formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megsütjük, és még melegen hegyes késsel kikaparjuk a közepét, lesz egy perem belül, ami mentén körbekerekítjük. Vigyázva, el ne törjön, a kikapart közepét összemorzsoljuk, és mehet a krémbe.
  3. A tejet cukrot és a diót összemelegítjük, majd mehet bele a kikapart összemorzsolt süti közepe. 
  4. A diós masszával összeragasztjuk a kikapart gombócokat, ne legyen se túl sok, sem kevés a massza, mert nem ragad össze vagy szétcsúszik.
  5. Hagyjuk állni a megtöltött sütiket, hogy beszívja a tészta a nedvességet, és rendesen összetapadjon.
  6. Ha már stabil a barackunk, jöhet a mázazás: a tojások fehérjét külön tálba tettük. Most az egyikhez keverjük a mandula, másikhoz a vérnarancs aromát, óvatosan elvegyítjük.
  7. Egy kenőecsettel megkenjük az egyik felét, majd kristálycukorba forgatjuk.
  8. Ha mind kész, akkor jöhet a másik oldal a másik aromával. Legjobb a nagyobb szemcséjű kristálycukor.  Nagyon mutatós és nagyon finom recept.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 325
elküldve: 2
receptkönyvben: 115
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

sarkat

Mióta szakács: 2012.01.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

őszibarack eredeti recept, barack golyó, őszibarack formájú aprósütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tunderanyo
Tunderanyo Tue, 2014-12-30 10:56

Kedves Sarkat!
Épp 25-én említette a jövendő vejem,hogy ismerem-e a barack süteményt?
Mondtam,természetesen és nagyon sokszor sütöttem már és épp így,ahogy Te,mindig nagy sikere van.Így szoktam Én is diós töltelékkel!Aki még nem próbálta nem is tudja mennyivel finomabb ezzel a töltelékkel!Gratulálok a jó kis receptedhez!
Szépséges napot és Boldog Új Évet kívánok.
Tündéranyó

nskata
sarkat / nskata Wed, 2018-12-26 17:20

Köszönöm szépen. Édesanyám receptje. Szerintem is nagyon finom. Akinek meg nem tetszik tartsa meg a véleményét és keressen másik receptet. Borzasztó hogy mennyi a rosszindulatú ember.
Boldog új évet .. Kata

Sally
Sally / Sally Sat, 2012-10-27 14:40

Mindegyik lagzis sutitdbe raktal diot! Vagy a tesztaba vagy a krembe,lekvarba! Kulon-kulon mindegyik sutid megallja a helyet, gusztusosak, de egy tanyaron nagyon "dios"!:) A barackot felenk is sutik , de nem kell bele dio sot az islerbe sem feltetlen kell!

nskata
sarkat / nskata Mon, 2013-12-23 22:47

Nem kértem kritikát. én , és a vendégeim így szeretik, és nekem ez a lényeg!!!

nskata
sarkat / nskata Fri, 2012-10-26 18:55

Kedves Szilvi!

Köszönöm szépen. Nagyon finom is. Ajánlom . Ha kérdésed lenne keress.
Kata

697
cukor 30 dkg
disznózsír 20 dkg
tojássárgája 2 db
tej 2 dl
finomliszt 75 dkg
sütőpor 2 csomag
tej 4 dl
dió 15 dkg
cukor 20 dkg
tojásfehérje 2 db
mandulaaroma 20 csepp
vérnarancs aroma 20 csepp
cukor 10 dkg