Nosalty Logó

Őszi zöldségleves sajtos pirítóssal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Ezen a képen: Őszi zöldségleves sajtos pirítóssal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 353 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1415 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4026 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    1222 micro
Összesen 353 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5669.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    1179 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1270 mg
  • Nátrium
    2809 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    740.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1799 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    832 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1333 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    16104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    4887 micro
Összesen 1415 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    288 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    639 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra darabolt zöldségeket, az alaplevet, egy fokhagymagerezdet és az apróra vágott rozmaringot egy lábasba tesszük, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön addig gyöngyöztetjük, míg a zöldségek megpuhulnak.
  2. A paradicsomot turmixgépben pépesítjük, majd a leveshez adjuk a petrezselyemmel és a csicseriborsóval együtt.
  3. Ekkor következnek a sajtos pirítósok: az előmelegített sütőben (grill funkció), a fokhagymával bedörzsölt kenyérszeletek egyik oldalát megpirítjuk, a másik oldalukra halmozzuk a reszelt sajtot, és tovább grillezzük.
  4. Mire a pirítósok elkészülnek a leves is újra felforr. Azonnal fogyasztjuk.
  • Sűtés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 34556
  • Feltöltés dátuma: 2007. november 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy hűvösebb őszi napon a BBC GoodFood internetes lapját böngészve bukkantam rá erre az egyszerű levesreceptre. Nagyon megörültem neki, minden alapanyag is a rendelkezésemre állt, így elkészítettem iziben.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!