Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Illatos zöldségleves

Illatos zöldségleves
Illatos zöldségleves
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, tartalmas zöldséglevesre vágytam, a párom pedig ragaszkodott a csipegetni való húshoz. Így született meg ez a nagyon finom, gazdag és színes, valóban illatos zöldségleves.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ez a leves annyira tartalmas, hogy könnyű vacsorának is megfelel, ha nem kínálunk utána második fogást. A sok-sok hús miatt pedig a párjaink sem tiltakozhatnak az egészséges menü ellen. :)

Plusz infó, ha az elején a hagymával egy kis doboz paradicsompürét és 1-2 gerezd zúzott fokhagymát is pirítunk, majd a fűszerezéskor csipet bazsalikomot és oregánót hozzáadunk, hasonló levest lapunk, mint az olasz minestrone.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész csirkét megtisztítjuk, és darabokra szedjük. A mellhúst félretesszük egy következő főzéshez (vagy a főfogáshoz, ha mondjuk ebédre készítjük a levest).
  2. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát vastagabb szeletekre, a többi zöldséget nagyobb, rusztikus darabokra vágjuk.
  3. Olívaolajon megpirítjuk a csíkokra vágott hagymát, majd ráfektetjük a darabokra vágott húsokat a bőrös felükkel, a többit (nyak, szív, zúza) pedig egyszerűen mellé-, illetve rádobáljuk. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt fehérrépát. Kicsit együtt pirítjuk, átkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a leveskockát, majd felöntjük körülbelül másfél liter forró vízzel. Felforraljuk, majd néhány perc után hozzátesszük a többi zöldséget is. Ismét felöntjük forró vízzel, ezúttal kicsivel többel, mint amennyi ellepi. Újra felforraljuk, majd a lángot egészen kicsire véve, kb. 45 perc alatt fedő alatt minden hozzávalót puhára főzünk. Közben kóstoljuk, és ha szükséges, utánaízesítjük.
  4. Ha a hús és a zöldségek is puhára főttek, elzárjuk a gázt, és tálaljuk a forró, illatos levest.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 543
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kingabinga

Mióta szakács: 2014.08.29.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves, hamis minestrone

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

647
olívaolaj 1 dl
vöröshagyma 2 közepes db
sárgarépa 5 közepes db
fehérrépa 4 közepes db
zeller 1 közepes db
karalábé 1 közepes db
cukkini 1 kis db
piros kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
csirke 1 db
0 ízlés szerint
fehér bors 1 ek
leveskocka 1 db
víz 2 l