r
Nosalty Logó

Őszi gyümölcspite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Őszi gyümölcspite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A gyümölcstöltelékhez

A krémes töltelékhez

Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A gyümölcstöltelékhez

A krémes töltelékhez

Összesen 3173 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A gyümölcstöltelékhez

A krémes töltelékhez

Összesen 226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2270.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1031 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.7 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1741 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1664 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    886 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1129 micro
Összesen 3173 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcstöltelékhez

A krémes töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a darált mandulát összekeverjük, majd elmorzsoljuk őket a margarinnal.
  2. Kézzel hozzákeverjük a tojást ésa sót, majd az egész tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
  3. Az almát és a körtét meghámozzuk, a szilvákkal együtt kimagozzuk és közepes kockákra vágjuk őket. A szőlőszemeket megfelezzük, ha van magjuk, azt eltávolítjuk.
  4. A fél-fél kanál margarint és mézet egy serpenyőben összeolvasztjuk, rádobjuk a körtét és az almát, s pár percig pároljuk őket.
  5. Ekkor hozzáadjuk a szilvát és a szőlőt, megszórjuk az egészet fahéjjal, és ráöntjük a bort. Addig pároljuk őket, időnként megkeverve, míg alé nagy része el nem fő (kb. 5 perc).
  6. Közben elkezdjük a krémet készíteni: összekeverjük a porcukrot, a fahéjas cukrot (ehhez kristálycukrot keverünk össze fahéjjal) és a keményítőt.
  7. Egy másik tálban felverjük a tojásokat a tejszínnel. Végül elvegyítjük a száraz és a nedves hozzávalókat.
  8. A tésztát 30-40 perc pihentetés után kivesszük a hűtőből, és belenyomkodjuk egy kerek tortaformába (25 cm), hogy kb. 2 centis pereme legyen. A hűtés ellenére a tészta elég puha marad, a nyomkodás nagy részét a fólián keresztül végezhetjük, az apró simításokat már nélküle.
  9. Beleszórjuk a formába a gyümölcsöket, és meghintjük őket egy púpos evőkanál darált mandulával, hogy kicsit felszívja a gyümölcslevet.
  10. Ráöntjük a krémes masszát, s előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük 1 órán keresztül. Ha az alja nagyon pirulna, tegyünk alá alufóliát, de mindenképp addig süssük, amíg a krém legalább kicsit megszilárdul.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23856
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 10.

Ajánló

A hozzávalókat ízlés szerint variálhatjuk: a darált mandulát dióra vagy mogyoróra cserélhetjük, s a belevaló gyümölcsök is változhatnak. Én a tejszínnel is csaltam, az nem volt itthon, zsírosabb fajta joghurtot használtam. Feltételezem, hogy vörösbor helyett nem túl száraz fehérbor is tökéletesen funkcionál. Aki tovább szeretné fokozni az élvezetet, 10 perccel a sütési idő vége előtt szórjon mandulaforgácsot a pite tetejére, illetve tálalja vaníliaöntettel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

Nagyon finom lett az őszi rebarbarapite, de belátom, annak nem igazán most van a szezonja. Abból a receptből indult ki ez a mostani, de teljesen ősziesre vettem a figurát, meglehetős sikerrel. Rengeteg variáció lehetséges (ld. ajánlat).

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcstöltelékhez

A krémes töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!