Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehércsokis-gyümölcsös piték

Fehércsokis-gyümölcsös piték
Fehércsokis-gyümölcsös piték
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén egy saját recepttel készültem, a tésztája egy fantasztikus francia pitetészta, a benne lévő töltelék pedig egy nagyon lágy, nagyon finom fehércsokis csoda. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Próbáljátok ki bátran! :)

hozzávalók / 6 adag

A pite tésztájához:

A fehércsokis krémhez

A gyümölcsszószhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

A pite tésztájához:

  1. A pitetésztához a lisztet a sóval és a cukorral elvegyítjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott hideg vajat, és összemorzsoljuk. Majd a vízzel együtt simára gyúrjuk.
  2. Fóliába csomagolva kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Kinyújtjuk kb. 2 milliméter vékonyra, és beleszaggatjuk a mini piteformánkba. Ügyeljünk rá, hogy egy picit túllógjon a forma szélén, mert sütés közben előfordulhat, hogy összemegy a tészta, és akkor nem lesz szép alakja. A legjobb, ha használunk pitesúlyt.
  4. 10 cm átmérőjű formákból kb. 6-7 db fog kijönni. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. (Ez az idő sütőtől függően eltérő lehet!)
  5. Ha szép aranybarnára sültek a kis kosárkáink, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

A fehércsokis krémhez

  1. A fehércsokis kémhez a tejből, cukorból pudingot főzünk, majd amíg forró, beleaprítjuk a csokit, és addig keverjük, amíg el nem olvad benne, majd lehűtjük.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, és összeforgatjuk a kihűlt krémmel.

A gyümölcsszószhoz:

  1. A szószhoz a gyümölcsöket feltesszük főni a cukorral. Amikor már forr, és elolvadt a cukor, beletesszük a zselatint, majd ezt is lehűtjük.
  2. A piténket megtöltjük a fehércsokis krémmel, kanalazunk rá a gyümölcsös szószunkból, és égetett cukorral díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 735
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

MiniNoémi

Mióta szakács: 2015.12.16.
10 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös csokikrémes mini piték, csokis minipiték erdei gyümölccsel, erdei gyümölcsös fehér csokis piték

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

841
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
1 teáskanál
cukor 3 csapott ek
víz 80 ml
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 10 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
habtejszín 2 dl
erdei gyümölcs mix 30 dkg
cukor 20 dkg
zselatin 2 teáskanál