r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcsös pite - tej- és tojásmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Receptműves
Erdei gyümölcsös pite - tej- és tojásmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 695 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2780 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 249 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 695 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    132.1 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1905.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 2780 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 249 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta száraz hozzávalóit összemorzsoljuk (aprító géppel egyszerűbb) a kókuszzsírral, majd a vizet apránként adagolva (nem biztos, hogy felveszi az 1 dl-t, ez lisztfüggő) összeállítjuk a tésztát, melyet fóliával letakarva (ne száradjon ki a tészta), hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. Tegyük a gyümölcsöket egy lábosba, adjuk hozzá a lime levét, a cukrot és a fűszereket, majd kis lángon melegítsük, amíg levet ereszt.
  3. Keverjük össze a 1/2 pudingport a zabitallal, és adjuk a gyümölcshöz, majd alaposan keverjük össze, és nem is kell tovább főzni.
  4. Gyújtsuk be a sütőt, és kókuszzsírral kenjük ki a piteformát vagy egy hőálló tálat.
  5. Vegyük elő a hűtőből a tésztát, vegyünk le egy nagyobb diónyi darabot (ezt tegyük vissza a hűtőbe, majd a sütemény tetejére reszeljük), és a maradék tésztát nyújtsuk 3-5 mm vastag kör alakra.
  6. A kinyújtott tésztát óvatosan tekerjük a nyújtófára, és emeljük át, majd görgessük le a tálba, a peremét egyenletes magasságra igazítsuk, majd süssük elő 8-10 percig (ne tovább, mert kiszárad, illetve tehetünk a közepébe száraz babot. Ha anélkül sütjük, és kissé megemelkedik az alja, akkor sütés közben picit szúrjuk meg, és nyomjuk le hőálló kesztyűvel, mert forró! így kiszorul alóla a levegő).
  7. Ha elősült a tészta, terítsük el egyenletesen a gyümölcsös keveréket, és reszeljük (tökreszelőn), vagy morzsoljuk a tetejére a maradék tésztát.
  8. Tegyük a süteményt vissza a sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24 cm átmérőjű forma
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 24794
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 05.

Ajánló

A kókuszsírt érdemes ehhez a tésztához hűtőben tartani, ha szobahőmérsékletű (folyékony), akkor is elkészíthető a tészta, de kissé morzsás, és kicsit több türelmet igényel a nyújtás (törékenyebb). A zabital helyettesíthető vízzel.

Receptkategóriák

Erdei gyümölcsös pite - tej- és tojásmentes
Receptműves 119 recept

Épp kapóra jött az új szerzeményem, a kókuszzsír, gyorsan ki kellett próbálnom :-).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?