r
Nosalty Logó

Mandulás-fügés crostata

NS
Mandulás-fügés crostata
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Mandulás tojáskrém

Teteje

404
Kalória
9.1g
Fehérje
38.1g
Szénhidrát
23.6g
Zsír
28.4g
Víz
243.9g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
15.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Mandulás tojáskrém

Teteje

Összesen 404 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Mandulás tojáskrém

Teteje

Összesen 1620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Mandulás tojáskrém

Teteje

Összesen 396 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 404 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    113.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 1620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 396 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a cukorral, sóval, a mandulával elvegyítjük, majd hozzáadjuk a kockára vagdalt hideg vajat, és elmorzsoljuk vele. A tojássárgájával, és ha szükséges 1-2 evőkanál jéghideg vízzel összeállítjuk a tésztát, fóliába csomagoljuk, és 20 percig pihentetjük a hűtőben. (Nálam szükséges volt a 2 evőkanál hideg víz, különben nem állt volna össze a tészta.)
  2. Miközben a tészta a hűtőben pihen, összeállítjuk a krémet. A fenti hozzávalókat elvegyítjük egy kisebb lábosban, és forró vízgőz fölött folyamatos keverés mellett addig melegítjük, amíg besűrűsödik a krém, majd levesszük a gőzről, amíg langyosra hűl.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk, és egy pici tortaformát kibélelünk vele, de ha van piteformánk, azzal csináljuk.
  4. A mandulás krémet rákenjük a tésztára, és rárakosgatjuk a felszeletelt fügét.
  5. A tetejét forró méz és néhány csepp citrom keverékével beecseteljük, és 30 percre berakjuk a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Látogassátok meg facebook oldalamat is:) Jó nézelődést:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...