r
Nosalty Logó

Őszi gyümölcsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őszi gyümölcsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 320 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1920 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 320 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.6 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1181.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    195 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1286 micro
Összesen 1920 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket megmossuk, és felvágjuk. Egy teflonlábasba rakjuk őket, hozzárakjuk a fahéjjal összekevert cukrot, a vajat, a narancs lereszelt héját és a mazsolát. Amint egy kicsit összefőttek, hozzáöntjük a rumot is, és fedő alatt, puhára főzzük.
  2. Ezután mehet bele a tojássárgája (folyamatos keverés mellett, hogy nehogy rántotta legyen), a végén pedig összeforgatjuk a felvert tojásfehérjével. Ha elkészült húzzuk félre, és egy kicsit hűtsük ki.
  3. A szeletelt mandulát pirítsuk meg száraz serpenyőben.
  4. Ezután kezdődhet a rétegezés. Egy tűzállótálat kenjünk ki vajjal, és rakjunk le egy réteg babapiskótát. Erre rakjuk rá a gyümölcsös massza felét, majd egy újabb réteg piskótát, a végén a maradék gyümölcsöt.
  5. Ezután szórjuk meg a megpirított mandulával és a barna cukorral. Előmelegített, 180 fokos sütőben, 30 percet süssük. Langyosra hűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5249
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi melengető őszi desszert, a finom fahéj, narancs és rum aromájával. Kiváló második fogásnak egy jó tartalmas leves után...vagy kényeztető hétvégi vacsinak. ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek