r
Nosalty Logó

Finom körtés rakottas szuflétálkákban

NS
Finom körtés rakottas szuflétálkákban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

380
Kalória
14.1g
Fehérje
48g
Szénhidrát
15.7g
Zsír
198.7g
Víz
180g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
23.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 756 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    198.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 380 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1518.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    397.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 756 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A zsemlét hagyjuk megszikkadni kicsit. Darabokra tépkedjük, és nyakon öntjük a felforralt tejjel. Én a tejbe tettem az édesítőszert. Villával jól szétnyomkodjuk, pépesítjük.
  2. Ha kihűlt a zsemlepép, a két tojás sárgáját hozzákeverjük, és beletesszük a vaníliás cukrot.
  3. A körtéket apró darabokra szeleteljük, és belekeverjük a zsemlés, tojásos masszába.
  4. Végül hozzáadjuk a két tojás csipet sóval felvert habját, összeforgatjuk, és 4 db kiolajozott szuflétálkába elosztjuk.
  5. Nem kell megpúpozni, mert felemelkedik. Megszórjuk a szeletelt mandulával.
  6. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük.
  7. Azonnal forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egy régi receptes újságban bukkantam rá. Húslevest akartam készíteni, és utána valami laktató desszertet. Hát sikerült, és szerintem isteni lett. Még forrón bekanalaztuk a leves után. Bár mire az asztalra került, kissé összeesett, de az élvezeti értékén semmit nem rontott. Személyenként számoljuk ezt a mennyiséget, bár én kétszerre ettem meg, nassolni is kiváló. Egy tálka kb. 120 kcal-t tartalmaz.

További receptek

Zöldbabos kocka

Gluténmentes, sajtos, zöldséges, zöldfűszeres, mi kell még más? A nap bármely szakában könnyed fogás lehet ez a nagyszerű zöldbabos kocka.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ha ezt teszed az orchideáddal biztosan elpusztul

Az orchideák szépek, de érzékenyek, és sokszor épp a túlzott gondoskodás okozza a vesztüket. Ha nem állnak vízben, elegendő fényt és levegőt kapnak, megfelelő hőmérséklet mellett neveljük őket, és figyelünk a fajuk igényeire, sok évig egészségesek és virágzóak maradhatnak.

Top Receptek