Oroszkrémtorta 2.- eperrel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
11g rétesliszt41 kcal
-
2g vaj13 kcal
A krémhez
-
100g növényi habtejszín251 kcal
-
43 kcal
-
27 kcal
-
31g eper9 kcal
-
6g mazsola19 kcal
Összesen
484
Kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g rétesliszt328 kcal
-
14g vaj100 kcal
A krémhez
-
800g növényi habtejszín2008 kcal
-
343 kcal
-
300g őszibarack konzerv216 kcal
-
250g eper75 kcal
-
50g mazsola150 kcal
Összesen
3867
Kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
16.6g tojás21 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
4.5g rétesliszt17 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
A krémhez
-
40.3g növényi habtejszín101 kcal
-
4.5g vaníliás pudingpor17 kcal
-
15.1g őszibarack konzerv11 kcal
-
12.6g eper4 kcal
-
2.5g mazsola8 kcal
Összesen
196
Kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 88.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
484
Kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 74.9 g
Zsír
-
Összesen 225.3 g
-
Telített zsírsav 192 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2288.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 829 mg
-
Nátrium 938 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 389.9 g
-
Cukor 181 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 705 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 656 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 896 mg
-
Retinol - A vitamin: 559 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1038 micro
-
β-crypt 281 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1637 micro
Összesen
3867
Kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
196
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
- A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
- A tésztát egy kivajazott tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- A krém elkészítése:
- A hozzávalókat egy tálban gépi habverővel felverjük úgy, hogy először a tejszínt öntjük a tálba, 1-2 percig habosítjuk, amíg egy kicsit sűrűsödni kezd, azután adjuk hozzá a pudingport, amivel krém-sűrűségűre keverjük. (Nagyon hamar besűrűsödik, vigyázzunk, nehogy túlverjük, és összecsomósodjon!)
- A krémet 2:1 arányban szétosztjuk. A nagyobbik felébe laza mozdulatokkal egy kanállal belekeverjük az apróra vágott gyümölcsöket (itt kerül bele a mazsola is!)
- Összeállítás:
- A megsült piskótát kihűtjük, kettévágjuk, és az alsó felét tortatálra tesszük. Megkenjük a gyümölcsdarabos krémmel, és beborítjuk a másik piskótalappal, amit óvatosan lenyomkodunk.
- A tortát kívülről a megmaradt (gyümölcsdarabok nélküli) krémmel vonjuk be.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sűtés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 66
- Össznézettség: 70649
- Feltöltés dátuma: 2010. április 27.
Ajánló
Díszíthetjük a tortát a krémbe kevert gyümölcsökkel megegyező gyümölcsdarabkákkal vagy gyümölcsszeletekkel is, az oldalát pedig bevonhatjuk mandulaforgáccsal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17525 recept
A tortát Szamóca receptje alapján készítettem, de mivel egy doboznyi eperből indult a történet, így kisebb módosítással készült. Egyszerű, gyors, és a legnagyobb erénye számomra, hogy nincs benne vaj, se margarin!
Hozzászólások
Kedves Feketepillangó! Mi az a zöld rajta? Nem említed sehol. Szeretettel loncsi
Szia Loncsi! Szerintem szamócának a levele /szerintem jól kivehet?/ valószín?leg csak díszítés. Egyébként csodálatos a torta!
Sziasztok!!! Igen Tissi , szamóca levél..:) És köszönöm szépen!!! :)
Szia! Süt?por nem kell bele? Kicsit csak fel kell emelkednie, még ha csak két lapba is vágjuk, nem? Üdv.
Szia! Igen, kérdés, hogy a tésztájába nem kell süt?por v. szódabikarbóna? Egyébként nagyon jó a recept, és a külalak is kiváló, nem kell hozzá túl sok minden, én ki fogom próbálni! üdv. Barbi
Hát igen..a süt?por , én nem raktam bele....de persze lehet legalább egy kávéskanálnyit! És köszönöm a hozzászólást:)
Ez valami csoda! Jöv? héten szülinapra megyek, megcsinálom! Le a kalappal!
Now, a lot of people are pretty sure that the <a href="http://primeessays.com/index.php?mode=term_paper">term paper</a> writing service can be the best place to order definition essay from. Furthermore, that's really great way to save time!
Custom essays writing services compose nice <a href="http://www.primewritings.com">essay writing services</a> connecting with this good post and the really interesting article just about <a href="http://www.primewritings.com/become.php">become a freelance writer</a>, some people should have costless!
Kedves Pillangó, a recepted alapján kaptam kedvet, nem vagyok híve a mácsos-krémes dolgoknak, pedig szívesen konyhamalackodom. Szülinap volt, társaságot hívtunk, nem volt mese, torta kellett. Követtem, nagyon pontosan a leírásaidat, és szép, gusztusos torta kerekedett bel?le :) köszönöm a receptet, és külön köszönöm a praktikus, érthet? leírást, ami alapján még én is kedvet kaptam. Azt hiszem, fogok még ilyet készíteni :) Zsu
Amikor a kremet csinaljatok a tejszinhez kell adni cukrot,vagy eleg ami a puddingporban van???
Kedves Zsu! Nagyon örülök hogy ennyire jól sikerült , ízlett, és még a kedved is n?tt! Az ilyen bejegyzések láttán érdemes feltölteni a recepteket! Nagyon szeretem a no saltyt sok elégedett háziasszony, sok jóllakott pocak!!!:) Ha van kedved nézz be a blogomba is a profilomnál fennt van! Hátha találsz még kedvedre valót! Kedves Anitia! Elég édes a tejszínt?l és a pudingtól, de ha neked véletlenül mégsem, tegyél hozzá egy kis porcukrot!:)
Szia Pillangó! A férjemnek ez a kedvenc tortája és gondoltam a hétvégén megsütöm a szülinapjára. Csak annyi lenne a kérdésem, hogy a piskótát mekkora tortaformába kell sütni?
Kedves Zababi! Én 22-es ben sütöttem.:)
Szia! Én azt szeretném kérdezni hogy mennyi id?ig sütjük a piskóta lapot? Mert ha sok az id?,akkor ameddig sül ,meg lehetne csinálni a krémet szerintem. A krémmel kapcsolatba még annyi lenne a kérdésem hogy amikor felverjük a habtejszínt akkor csak simán adjuk hozzá a f?zés nélküli pudingport? Nem kell mellé még egy kis tej? És amikor ketté vesszük és a gyümölcsös krémmel megtöltjük a tortát,utána a simával lefedjük,akkor te a díszítést ilyen nyomó formával készítetted,igaz?:)