Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oroszkrémtorta 2.- eperrel

Oroszkrémtorta 2.- eperrel
Oroszkrémtorta 2.- eperrel
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tortát Szamóca receptje alapján készítettem, de mivel egy doboznyi eperből indult a történet, így kisebb módosítással készült.
Egyszerű, gyors, és a legnagyobb erénye számomra, hogy nincs benne vaj, se margarin!

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Díszíthetjük a tortát a krémbe kevert gyümölcsökkel megegyező gyümölcsdarabkákkal vagy gyümölcsszeletekkel is, az oldalát pedig bevonhatjuk mandulaforgáccsal.

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskóta elkészítése:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
  2. A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
  3. A tésztát egy kivajazott tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krém elkészítése:

  1. A hozzávalókat egy tálban gépi habverővel felverjük úgy, hogy először a tejszínt öntjük a tálba, 1-2 percig habosítjuk, amíg egy kicsit sűrűsödni kezd, azután adjuk hozzá a pudingport, amivel krém-sűrűségűre keverjük. (Nagyon hamar besűrűsödik, vigyázzunk, nehogy túlverjük, és összecsomósodjon!)
  2. A krémet 2:1 arányban szétosztjuk. A nagyobbik felébe laza mozdulatokkal egy kanállal belekeverjük az apróra vágott gyümölcsöket (itt kerül bele a mazsola is!)

Összeállítás:

  1. A megsült piskótát kihűtjük, kettévágjuk, és az alsó felét tortatálra tesszük. Megkenjük a gyümölcsdarabos krémmel, és beborítjuk a másik piskótalappal, amit óvatosan lenyomkodunk.
  2. A tortát kívülről a megmaradt (gyümölcsdarabok nélküli) krémmel vonjuk be.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 69 281
elküldve: 25
receptkönyvben: 962
elkészítve: 12/25
Facebookon megjelent: -

szakács

feketepillangó

Mióta szakács: 2010.04.19.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínkrémes-gyümölcsös torta, Oroszkrémtorta Hulalával

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyuszihusi
NyusziHusi / nyuszihusi Wed, 2012-04-11 17:32

Szia!
Én azt szeretném kérdezni hogy mennyi időig sütjük a piskóta lapot?
Mert ha sok az idő,akkor ameddig sül ,meg lehetne csinálni a krémet szerintem.
A krémmel kapcsolatba még annyi lenne a kérdésem hogy amikor felverjük a habtejszínt akkor csak simán adjuk hozzá a főzés nélküli pudingport? Nem kell mellé még egy kis tej? És amikor ketté vesszük és a gyümölcsös krémmel megtöltjük a tortát,utána a simával lefedjük,akkor te a díszítést ilyen nyomó formával készítetted,igaz?:)

Zababi
Zababi Wed, 2011-04-20 14:21

 Szia Pillangó! A férjemnek ez a kedvenc tortája és gondoltam a hétvégén megsütöm a szülinapjára. Csak annyi lenne a kérdésem, hogy a piskótát mekkora tortaformába kell sütni?

feketepillangó
feketepillangó / feketepillangó Thu, 2011-03-17 20:46

Kedves Zsu!
Nagyon örülök hogy ennyire jól sikerült , ízlett, és még a kedved is nőtt!
Az ilyen bejegyzések láttán érdemes feltölteni a recepteket!
Nagyon szeretem a no saltyt sok elégedett háziasszony, sok jóllakott pocak!!!:)
Ha van kedved nézz be a blogomba is a profilomnál fennt van!
Hátha találsz még kedvedre valót!

Kedves Anitia!
Elég édes a tejszíntől és a pudingtól, de ha neked véletlenül mégsem, tegyél hozzá egy kis porcukrot!:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-17 18:47

Amikor a kremet csinaljatok a tejszinhez kell adni cukrot,vagy eleg ami a puddingporban van???

zsuzskabébi
zsuzskabébi Sat, 2011-03-12 21:22

Kedves Pillangó,

a recepted alapján kaptam kedvet, nem vagyok híve a mácsos-krémes dolgoknak, pedig szívesen konyhamalackodom. Szülinap volt, társaságot hívtunk, nem volt mese, torta kellett. Követtem, nagyon pontosan a leírásaidat, és szép, gusztusos torta kerekedett belőle :) köszönöm a receptet, és külön köszönöm a praktikus, érthető leírást, ami alapján még én is kedvet kaptam. Azt hiszem, fogok még ilyet készíteni :)
Zsu

macskamedve
macskamedve Sat, 2010-06-26 15:20

Ez valami csoda! Jövő héten szülinapra megyek, megcsinálom! Le a kalappal!

bodibarbara
Bődi Barbara / bodibarbara Fri, 2010-06-04 12:05

Szia!
Igen, kérdés, hogy a tésztájába nem kell sütőpor v. szódabikarbóna? Egyébként nagyon jó a recept, és a külalak is kiváló, nem kell hozzá túl sok minden, én ki fogom próbálni! üdv. Barbi

hapici
hapici / hapici Tue, 2010-05-04 18:19

Szia! Sütőpor nem kell bele? Kicsit csak fel kell emelkednie, még ha csak két lapba is vágjuk, nem? Üdv.

tissi
tissi Fri, 2010-04-30 12:00

Szia Loncsi! Szerintem szamócának a levele /szerintem jól kivehető/ valószínűleg csak díszítés. Egyébként csodálatos a torta!

loncsi
loncsi Tue, 2010-04-27 18:49

Kedves Feketepillangó!
Mi az a zöld rajta? Nem említed sehol.
Szeretettel
loncsi

484
tojás 6 db
cukor 6 ek
rétesliszt 6 evőkanál
vaj 1 ek
növényi habtejszín 8 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
őszibarack konzerv 30 dkg
eper 25 dkg
mazsola 5 dkg