r
Nosalty Logó

Mézes buggyantott körte

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Júlia
Mézes buggyantott körte
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 896 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3579 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 896 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785.6 g
  • Cukor
    658 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1459.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 3579 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. A körtéket megpucoljuk, de a szárukat rajta hagyjuk. Az aljából egy kis darabot leszelünk, hogy rendesen meg tudjanak állni. Egy kanállal kiszedjük a magházat és a magokat.
  2. Egy nagy edényben a vízhez hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a félbevágott citromot, a fahéjat és a szegfűszeget. A vaníliát félbevágjuk, kikanalazzuk a magjait és a magházzal együtt a vízbe dobjuk.
  3. Időnkénti kavargatás mellett felforraljuk.
  4. A lángot közepesre vesszük és belehelyezzük a körtéket. 15-20 percig hagyjuk őket főni, amíg meg nem puhulnak.
  5. Az edényből kivesszük őket és hagyjuk kihűlni.
  6. A sziruphoz adjuk a diákcsemegét és 5-10 percig hagyjuk főni benne. Leszűrjük és a szirupot visszaöntjük az edénybe.
  7. A szirupot visszatesszük a tűzre és addig forraljuk, amíg méz állagú nem lesz. Ezt kihűtve lehet használni, ahol amúgy mézet használnánk.
  8. A diákcsemegét beletömködjük a körték magházai helyére, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire állítjuk őket.
  9. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  10. A leveles tésztát legöngyöljük és 1.5 cm vastag csíkokra vagdossuk. A tojást felverjük és megkenjük vele a leveles tészta csíkokat.
  11. A csíkokat a körtékre tekerjük az aljuktól kezdve (a tojásos oldalával kifele). Ha elfogy egy másikat ragasztunk hozzá és addig tekerjuk, amíg a körtét be nem fedi.
  12. 25-30 perc alatt készre sütjük vagy, amíg a tészta aranybarnára nem sül.
  13. Tálaljuk melegen a maradék sziruppal, vagy egy kis vanília fagyival.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 180
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 03.

Ajánló

Egész vanília helyett én is csak vanília aromát használtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ünnepi alkalomra.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek