r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta egyszerűen

NS
Orosz krémtorta egyszerűen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

581
Kalória
14.1g
Fehérje
70.4g
Szénhidrátok
26.4g
Zsír
68.2g
Víz
181.7g
Koleszterin
1.8g
Rost
37.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 3488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3148.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.3 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    409.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    878 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 3488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat ketté választjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  2. A fehérjét a csipet sóval habbá verjük. Amikor a hab kész, hozzákeverjük a cukros tojássárgákat.
  3. Amikor teljesen összekeveredett, hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet, ezt már csak épp addig keverjük, amíg épp elkeveredik a tojásokkal.
  4. A keveréket egy kivajazott, kimorzsázott formában 175°C-on 15-20 perc alatt készre sütjük.
  5. Amikor megsült, félretesszük hűlni. Mikor kihűlt, keresztben kettévágjuk, hogy két lapot kapjunk. Ha a kettévágás nehézkes, süthetünk két külön lapot fele-fele hozzávalóval is.

Krém

  1. A pudingporokat a tejjel és a cukorral megfőzzük, majd félretesszük, hagyjuk kihűlni. Amíg a puding hűl, habbá verjük a hulalát, és egy kis részét félretesszük díszítésnek.
  2. Amikor kihűlt a puding, hozzákeverjük a tejszínhabot, a citrom reszelt héját és levét, a mazsolát.
  3. Az egyik lapot vastagon megkenjük a krémmel, majd rárakjuk a másik lapot is. A megmaradt krémmel bevonjuk az egész tortát. És kész is! :)

Díszítés

  1. Tetszőlegesen megszórjuk mazsolával, és valamilyen dekorcukorral, amilyen épp van otthon.
  2. A félrerakott tejszínhabbal körbe díszítjük. Néhány citromszelettel még feldobhatjuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Szülinapra sütöttem! Nagy sikere volt a családban! Amilyen egyszerű, olyan finom! :)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...