Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz krémtorta Angica konyhájából

Orosz krémtorta Angica konyhájából
Orosz krémtorta Angica konyhájából
75 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kb. 10 éve sütöttem először, a volt főnöknőm búcsúztatójára, és azóta sok barátnők kérik szülinapi tortának. Nem túl drága, mutatós, könnyű és nagyon finom torta!

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 8 tojásból piskótát sütünk 8 ek cukorral, 8 ek liszttel,1/2 cs sütőporral. Én mindig 2 piskótát sütök 4-4 tojásból, úgy könnyebben, szebben lehet szeletelni. Ha kihűlt, akkor 4 lapot vágunk belőle.
  2. 1/2 tejből 4 ek cukorral, 2 van cukorral és a kandírozott gyümölcsökkel, mazsolával krémet főzünk. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a zselatint úgy, hogy előtte leáztattuk, majd mikróba folyósra melegítettük. (Ezt a zselatint nem szabad főzni!!)
  3. 2,5 dl hulala tejszínt keményre felverünk, és a zselatinos krémet lazán beleforgatjuk.
  4. A kapcsos totaformába összerakjuk a tortát úgy, hogy maradjon egy kevés krém a tetejére is. Legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A tortakarimát, ha kellőképpen megdermett a krém, óvatosan levesszük. A maradék 2,5 dl tejszínt felverjük, a tortát bevonjuk vele, majd a maradékot habzsákba töltjük, és a tortát kidíszítjük. Csokidarával, házilag készített csokoládédíszekkel, és kandírozott narancshéjjal díszítjük. Jó étvágyat.!! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 22 650
elküldve: 4
receptkönyvben: 136
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

angica71

Mióta szakács: 2012.04.09.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krémes torta, piskótatorta mazsolás krémmel, pudingos torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Huncutka
Huncutka / Huncutka Sat, 2015-02-21 08:17

Én azt szeretném kérdezni, hogy a pudingport mikor hova és hogyan használtad fel?
Ma készíteném el a tortádat édesapám születésnapjára.

Babee5
Babee5 Thu, 2015-09-17 09:44

KEdves Feltöltő , ez engem is érdekelne :) kérem válaszolj mikor hova és hogyan használtad fel a vaniliás cukrot? Köszönöm

Csicsi84
Csicsi84 Tue, 2014-07-08 12:19

Szia!Soha nem sütöttem még tortát,de ez a recept nagyon megtetszett.Remélem sikerülni fog.Azt szeretném megkérdezni,hogy hogyan kell a tortádon látható csokidíszeket csinálni?

angica71
angica71 / angica71 Mon, 2012-04-16 16:40

Köszönöm szépen! Szerintem nem,de ha ti sok krémmel szeretitek,akkor csinálhatod többel is.Kb olyan vastag a krém,mint a tészta.

varadizsike
vzsike / varadizsike Mon, 2012-04-16 13:52

Nagyon szép a tortád, biztosan finom is így első olvasatra. A kérdésem annyi, hogy nem kevés a krém a négy lapos tortához?

angica71
angica71 / angica71 Thu, 2012-04-26 21:27

Köszönöm szépen! Szerintem nem,de ha ti sok krémmel szeretitek,akkor csinálhatod többel is.Kb olyan vastag a krém,mint a tészta.
Bocsi,márválaszoltam,csak sajnos nem ott ahol kellett. :)

372
tojás 8 db
növényi habtejszín 0.5 l
tej 0.5 l
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 12 ek
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
kandírozott narancshéj 5 dkg
kandírozott citromhéj 5 dkg
mazsola 5 dkg
zselatin 0.5 ek