Orosz krémtorta Rea módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
73g tojás92 kcal
-
11g víz0 kcal
-
67g cukor258 kcal
-
13 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
17g tojássárgája54 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
6 kcal
-
50g tej28 kcal
-
167 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
17g mazsola50 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
84 kcal
-
8g eper3 kcal
Összesen
1131
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
64g víz0 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
100g tojássárgája322 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
300g tej168 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
50g eper15 kcal
Összesen
6784
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
16.2g tojás20 kcal
-
2.4g víz0 kcal
-
14.8g cukor57 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
14.8g finomliszt54 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
3.7g tojássárgája12 kcal
-
7.4g porcukor29 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
11.1g tej6 kcal
-
14.8g növényi habtejszín37 kcal
-
0.7g zselatinfix1 kcal
-
3.7g mazsola11 kcal
-
0.2g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
7.4g növényi habtejszín19 kcal
-
1.8g eper1 kcal
Összesen
251
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 423 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 700.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.8 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 86.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 336 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 521 micro
Összesen
1131
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 142.6 g
Zsír
-
Összesen 211.7 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2537 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4203.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 315 mg
-
Kálcium 826 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 1698 mg
-
Nátrium 1151 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1084.6 g
-
Cukor 735 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 517.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1001 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 536 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 448 micro
-
Kolin: 2013 mg
-
Retinol - A vitamin: 991 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3126 micro
Összesen
6784
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
400 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
400 g finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
A krémhez
-
5 db tojássárgája
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 dl tej
-
4 dl növényi habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
-
10 dkg mazsola
-
5 ml rumaroma
A díszítéshez
-
2 dl növényi habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- Szokásos módon elkészítjük a8 tojásból készültpiskótát8 tojásból, majdhagyjuk teljesen kihűlni.( Én általában egy nappal hamarabb megsütöm, így azzal is előrébb vagyok.)
- A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral.
- 5 tojássárgáját kikeverjük a cukorral egy edényben, majd a kissé lehűlt tejet hozzáöntjük, és vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. Miután elérte a kellő sűrűséget, hozzákeverjünk egy csomag zselatin fixet, és párszor megkeverve kihűtjük a krémet.
- 4 dl Hulala tejszínt kemény habbá verünk, majd hozzákeverjük a lehűtött tojásos krémhez, és betesszük a hűtőbe kis időre dermedni.
- Eközben a piskótát három lapra vágjuk.
- Ha a krém meghűlt, betöltjük a tortát, a krémrétegeket megszórjuk rumaromába áztatott mazsolával.
- A torta oldalát és a tetejét keményre vert tejszínnel díszítjük, esetemben néhány szem eper is került rá.
- A z elkészült tortát hűtőbe tesszük, és jól lehűtjük. (Én álatalában egy egész éjszakát adok neki.)
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 23355
- Feltöltés dátuma: 2012. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A Párom kedvence az oroszkrém torta, így magától érthető volt, hogy idén ezzel lepem Őt meg szülinapja alkalmából.