r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Rea módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Orosz krémtorta Rea módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 251 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 1131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    142.6 g

Zsír

  • Összesen
    211.7 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4203.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1698 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1084.6 g
  • Cukor
    735 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    536 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    2013 mg
  • Retinol - A vitamin:
    991 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3126 micro
Összesen 6784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Szokásos módon elkészítjük a8 tojásból készültpiskótát8 tojásból, majdhagyjuk teljesen kihűlni.( Én általában egy nappal hamarabb megsütöm, így azzal is előrébb vagyok.)
  2. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral.
  3. 5 tojássárgáját kikeverjük a cukorral egy edényben, majd a kissé lehűlt tejet hozzáöntjük, és vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. Miután elérte a kellő sűrűséget, hozzákeverjünk egy csomag zselatin fixet, és párszor megkeverve kihűtjük a krémet.
  4. 4 dl Hulala tejszínt kemény habbá verünk, majd hozzákeverjük a lehűtött tojásos krémhez, és betesszük a hűtőbe kis időre dermedni.
  5. Eközben a piskótát három lapra vágjuk.
  6. Ha a krém meghűlt, betöltjük a tortát, a krémrétegeket megszórjuk rumaromába áztatott mazsolával.
  7. A torta oldalát és a tetejét keményre vert tejszínnel díszítjük, esetemben néhány szem eper is került rá.
  8. A z elkészült tortát hűtőbe tesszük, és jól lehűtjük. (Én álatalában egy egész éjszakát adok neki.)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 23355
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Párom kedvence az oroszkrém torta, így magától érthető volt, hogy idén ezzel lepem Őt meg szülinapja alkalmából.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek