r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Gonoszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Orosz krémtorta Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 5896 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.1 g

Zsír

  • Összesen
    189.7 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6823.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1820 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    2589 mg
  • Nátrium
    1977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    905.2 g
  • Cukor
    635 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1058 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    1723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1834 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2609 micro
Összesen 5896 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a forró vizet, a sütőporral elkevert lisztet. Összekeverjük alaposan, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  2. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és megszórjuk liszttel. Belesimítjuk a tésztát.
  3. Előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  4. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a cukorral és 3 dl tejjel sűrűre főzzük. Ezután hozzákeverjük a vaníliás cukrokat és a vanília aromát.
  2. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A maradék (1,5 dl) tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, és a kicsavart zselatint belekeverjük. Hozzákeverjük a krémhez. Kihűtjük.
  3. A mazsolát beáztatjuk rumba, az aszalt sárgabarackot pici kockákra felvágjuk, és vízbe áztatjuk.
  4. A kihűlt krémbe belekeverjük a lecsepegtetett mazsolát és aszalt sárgabarackot.
  5. A tejszínhabot habbá verjük, és beleforgatjuk a krémbe.
  6. A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk, és meglocsoljuk a mazsoláról leszűrt rummal a lapokat.
  7. A krémmel megkenjük a lapokat, majd kívülről is bevonjuk a tortát. Ha valaki szeretné, akkor még lehet felverni tejszínt, és azzal is díszíteni. Én csokiszívekkel díszítettem.
  8. Hűtőbe tesszük pár órára.
  9. Szeletelve tálaljuk tortánkat.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6068
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Orosz krémtorta Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

A hétvégén ünnepeltük Orsi húgom és férjének, Tibinek a születésnapját. Erre az ünnepre készítettem ezt a tortát. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva, 100 grammban 257 kalória van.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...