Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz krémtorta Gonoszka konyhájából

Orosz krémtorta Gonoszka konyhájából
Orosz krémtorta Gonoszka konyhájából
71 perc / előkészület: 30 perc főzés: 6 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén ünnepeltük Orsi húgom és férjének, Tibinek a születésnapját. Erre az ünnepre készítettem ezt a tortát. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva, 100 grammban 257 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a forró vizet, a sütőporral elkevert lisztet. Összekeverjük alaposan, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  2. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és megszórjuk liszttel. Belesimítjuk a tésztát.
  3. Előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  4. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a cukorral és 3 dl tejjel sűrűre főzzük. Ezután hozzákeverjük a vaníliás cukrokat és a vanília aromát.
  2. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A maradék (1,5 dl) tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, és a kicsavart zselatint belekeverjük. Hozzákeverjük a krémhez. Kihűtjük.
  3. A mazsolát beáztatjuk rumba, az aszalt sárgabarackot pici kockákra felvágjuk, és vízbe áztatjuk.
  4. A kihűlt krémbe belekeverjük a lecsepegtetett mazsolát és aszalt sárgabarackot.
  5. A tejszínhabot habbá verjük, és beleforgatjuk a krémbe.
  6. A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk, és meglocsoljuk a mazsoláról leszűrt rummal a lapokat.
  7. A krémmel megkenjük a lapokat, majd kívülről is bevonjuk a tortát. Ha valaki szeretné, akkor még lehet felverni tejszínt, és azzal is díszíteni. Én csokiszívekkel díszítettem.
  8. Hűtőbe tesszük pár órára.
  9. Szeletelve tálaljuk tortánkat.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 624
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rumos vaníliakrémes torta, mazsolás vaníliakrémes torta, orosz krémtorta aszalt gyümölcsökkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

739
tojás 6 db
finomliszt 30 dkg
cukor 30 dkg
sütőpor 1 csomag
víz 1.5 dl
1 csipet
vaj 1 dkg
tojássárgája 5 db
cukor 20 dkg
tej 4.5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliaaroma 5 ml
növényi habtejszín 5 dl
mazsola 5 dkg
aszalt sárgabarack 8 dkg
rum 0.4 dl
lapzselatin 1 csomag