r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Gonoszka konyhájából

Gonoszka1
Orosz krémtorta Gonoszka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

739
Kalória
15.6g
Fehérje
113.1g
Szénhidrát
23.7g
Zsír
65g
Víz
274.6g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
79.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 5896 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.1 g

Zsír

  • Összesen
    189.7 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6823.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1820 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    2589 mg
  • Nátrium
    1977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    905.2 g
  • Cukor
    635 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    520.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1058 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    1723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1834 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2609 micro
Összesen 5896 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a forró vizet, a sütőporral elkevert lisztet. Összekeverjük alaposan, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  2. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és megszórjuk liszttel. Belesimítjuk a tésztát.
  3. Előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  4. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a cukorral és 3 dl tejjel sűrűre főzzük. Ezután hozzákeverjük a vaníliás cukrokat és a vanília aromát.
  2. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A maradék (1,5 dl) tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, és a kicsavart zselatint belekeverjük. Hozzákeverjük a krémhez. Kihűtjük.
  3. A mazsolát beáztatjuk rumba, az aszalt sárgabarackot pici kockákra felvágjuk, és vízbe áztatjuk.
  4. A kihűlt krémbe belekeverjük a lecsepegtetett mazsolát és aszalt sárgabarackot.
  5. A tejszínhabot habbá verjük, és beleforgatjuk a krémbe.
  6. A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk, és meglocsoljuk a mazsoláról leszűrt rummal a lapokat.
  7. A krémmel megkenjük a lapokat, majd kívülről is bevonjuk a tortát. Ha valaki szeretné, akkor még lehet felverni tejszínt, és azzal is díszíteni. Én csokiszívekkel díszítettem.
  8. Hűtőbe tesszük pár órára.
  9. Szeletelve tálaljuk tortánkat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 6 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

A hétvégén ünnepeltük Orsi húgom és férjének, Tibinek a születésnapját. Erre az ünnepre készítettem ezt a tortát. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva, 100 grammban 257 kalória van.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...