Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oregánós-szezámmagos rudak

Oregánós-szezámmagos rudak
Oregánós-szezámmagos rudak
19 perc / előkészület: 5 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a "Végre otthon" című könyvből származik. Nagyon egyszerű az elkészítése. Vasárnapi vendégeket vártunk amikor kitaláltam, hogy gyorsan csinálok valami kávé mellé bekapható finomságot is. Amikor sültek, a párom jött az illatok után, és kérdezgette, hogy pizza is lesz? Az illata fantasztikus, és az íze mennyei!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Remek parti sütemény, finom kávé vagy tea mellé is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a  lisztet, a sütőport, a sót, a reszelt parmezánt, az oregánót, a borsot. Ezután hozzáreszeljük a vajat, összemorzsoljuk az egészet, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet. Összegyúrjuk a tésztát.
  2. A tésztát gyúródeszkán fél cm vékony téglalappá nyújtjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal, és hosszú csíkokra vágjuk.
  3. Hamar gyönyörűen megsülnek.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 094
elküldve: 9
receptkönyvben: 331
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Tmeli

Mióta szakács: 2011.01.30.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olaszos sajtrudak, parmezános rudacskák, oregánós-sajtos teasütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bettrix
bettrix Wed, 2014-12-31 15:31

Köszönöm!! Isteni finom süti!! Szilveszterre készítettem el, a sok ünnepi édes sütemény után igazi felüdülés volt! Mindenki imádta!!

Estudiante
Estudiante / Estudiante Tue, 2014-06-17 14:26

Valóban nagyszerű recept én is köszönöm a megosztást. Annyit módosítottam a kivitelezésen, hogy nem stanglit, hanem pogácsákat készítettem, mert nekem a tészta lágynak tűnt és féltem, hogy kacskaringósak lesznek a rudak. De, így is kitűnő és kapós volt. :)

sizsofi
sizsofi Fri, 2011-09-23 08:25

Nagyon örülök, hogy felraktad, én imádom, de a könyvet ajándékba vettem valakinek, és nem írtam ki belőle a receptet. így, már 4 éve nem tudtam csinálni, de ma megsütöm. Hála neked!

Tmeli
Tmeli / Tmeli Wed, 2011-09-28 15:51

Köszönöm,aranyos vagy!Én nagyon sokat szoktam sütni, mert pofon egyszerű, és persze nagyon finom!

303
rétesliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
1 tk
parmezán sajt 5 dkg
oregánó 1 ek
bors 0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
tojássárgája 1 db
víz 4 ek
tojásfehérje 1 db
szezámmag 2 ek