r
Nosalty Logó

Libazsíros-magos rudak

Allisc
Libazsíros-magos rudak
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

359
Kalória
10.7g
Fehérje
39.4g
Szénhidrát
16.8g
Zsír
33.1g
Víz
42.6g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
1.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2867 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.4 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 359 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7539.1 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1020 mg
  • Nátrium
    4726 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    315.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    265.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 2867 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917.2 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 349 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk, 200 °C-ra állítjuk.
  2. Egy tálba kimérjük a lisztet, és elkeverjük benne a sót és a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a túrót és a zsírt is. A túró zsírtartalmától függően teszünk hozzá 1-2 kanál tejfölt, összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti méretre vágjuk.
  3. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a rudacskákat belepakoljuk, közöttük kevés rést hagyva, hogy ne ragadjanak össze sülés közben. Tetejüket lekenjük tojássárgájával, megszórjuk magokkal (vagy sajttal), és 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük (alul-felül sütéssel).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Talán a legegyszerűbb sós nassolni való, mivel nem kell hajtogatni, pihentetni, keleszteni. Csak összegyúrom, és már sütöm is. Frissen a legfinomabb, nálunk nem is szokott másnapra maradni. Többféleképpen lehet variálni, ha a tetejére mákot, szezámot, tökmagot vagy reszelt sajtot szórunk.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...