r
Nosalty Logó

Sokmagvas ropogós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nellix
Sokmagvas ropogós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 981 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 5879 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2335 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 981 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156 g

Zsír

  • Összesen
    372.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14009.9 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    3062 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    1672 mg
  • Foszfor
    4002 mg
  • Nátrium
    4872 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    832 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    719 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 5879 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 420 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kitesszük a vajat melegedni. Közben a mogyorót felaprítjuk.
  2. A lisztet, a sót, a sütőport és a magokat összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a vajat, az olajat, a tejfölt és a sört, majd jól összegyúrjuk. A sört óvatosan adagoljuk, nehogy túl híg legyen a tészta.
  4. Kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk, tetszőleges formákra felvágjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Sütés közben csak egy picit nőnek, rakjhatjuk közel egymás mellé őket. Fontos, hogy teljesen átsüljön, ezért feltétlenül végezzünk kóstolási próbát. :) (Nekem 4 nagytepsi lett ebből az adagból.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 36438
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 20.

Ajánló

Lehet még napraforgómaggal és tökmaggal is próbálkozni, a lényeg, hogy fél kiló liszthez fél kiló magot adjunk. Sokáig eláll, egyszer jól eltettem dobozban egy adagot, 1 hét múlva találtam meg, és ugyan olyan finom volt. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nellix 5 recept

Egy kedves barátnőm hozta egyszer vendégségbe ezt a süteményt. Nagyon hamar elfogyott, a tányérról az utolsó morzsákat is gondosan eltüntettük. Rögtön elkértem tőle a recepjét, akkor mesélte, hogy ezt ő is kapta egy ismerősétől, aki szintén kapta valakitől...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...