Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-sós rúd

Tejfölös-sós rúd
Tejfölös-sós rúd
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, kellemes íze van.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Én sajtot és szezámmagot használtam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lehetőleg egy nappal a sütés előtt a tésztához valókat összegyúrjuk, s reggelig állni hagyjuk.
  2. Másnap enyhén meglisztezett gyúrólapon kb.  1,5 centi széles rudakra vágjuk.
  3. Tepsire rakjuk, kissé felvert tojásfehérjével lekenjük, és köménymaggal, szezámaggal vagy lenmaggal megszórva díszítjük.
  4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal halványpirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 623
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

főkategória: sós süti
alkategória: sós rúd
hasonló kategóriák: sós batyu, grissini, sajtos rúd, pirog, sós csiga, sós torta, sós tallér, töltött kifli, párna, fonat

egyéb elnevezések

vajas-sós rudacska, magos rudak

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

757
finomliszt 35 dkg
ecet 1 ek
vaj 20 dkg
tejföl 3 ek
1 kk
tojásfehérje 2 db
lenmag 3 dkg