Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos pite

Barackos pite
Barackos pite
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sárgabarack-szezonban mi mást süthetnék? Olyan rövid ideig tart ez a finom gyümölcs.

hozzávalók / 12 adag

Omlós tészta

Puding

Barack

Szólj hozzá!

elkészítés

Omlós tészta

  1. A liszteket összekeverjük, belekockázzuk a hideg vajat, cukrot, tojássárgáját, és dagasztógépben összedolgozzuk, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.
  2. A pihentetett tésztából elvesszük a 2/3-át, és kinyújtjuk 0,5 cm vékonyra, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük úgy, hogy a tepsi falára is kerüljön tészta.

Puding

  1. 4 dl tejet felforralunk 3 dkg gyümölcscukorral.
  2. Egy dl hideg tejben elkeverjük a pudingport, és a felforralt tejbe öntjük, folyamatos keverés mellett besűrítjük, hozzáadjuk a vanília kivonatot.
  3. Lehűtjük, majd a tésztára simítjuk.

Barack

  1. A barackokat kimagozzuk, a fél barackokat a puding tetejére sorba rakjuk.
  2. A maradék hideg tésztát nagy lyukú reszelőn a barackok tetejére reszeljük, vagy rácsipkedjük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 361
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

reszelt süti, barackpite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

315
finomliszt 15 dkg
rétesliszt 15 dkg
vaj 20 dkg
gyümölcscukor 5 dkg
tojássárgája 1 db
1 csipet
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
gyümölcscukor 3 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
sárgabarack 1 kg