r
Nosalty Logó

Barackos pite

Évi néni
Barackos pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Omlós tészta

Puding

Barack

315
Kalória
5.3g
Fehérje
39.5g
Szénhidrátok
15.3g
Zsír
73.8g
Víz
53.9g
Koleszterin
2.3g
Rost
15.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Omlós tészta

Puding

Barack

Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Omlós tészta

Puding

Barack

Összesen 3781 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Omlós tészta

Puding

Barack

Összesen 176 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    876 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    184.1 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2090.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    885.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    10508 micro
  • β-crypt
    974 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1101 micro
Összesen 3781 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

Omlós tészta

  1. A liszteket összekeverjük, belekockázzuk a hideg vajat, cukrot, tojássárgáját, és dagasztógépben összedolgozzuk, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.
  2. A pihentetett tésztából elvesszük a 2/3-át, és kinyújtjuk 0,5 cm vékonyra, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük úgy, hogy a tepsi falára is kerüljön tészta.

Puding

  1. 4 dl tejet felforralunk 3 dkg gyümölcscukorral.
  2. Egy dl hideg tejben elkeverjük a pudingport, és a felforralt tejbe öntjük, folyamatos keverés mellett besűrítjük, hozzáadjuk a vanília kivonatot.
  3. Lehűtjük, majd a tésztára simítjuk.

Barack

  1. A barackokat kimagozzuk, a fél barackokat a puding tetejére sorba rakjuk.
  2. A maradék hideg tésztát nagy lyukú reszelőn a barackok tetejére reszeljük, vagy rácsipkedjük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25

Sárgabarack-szezonban mi mást süthetnék? Olyan rövid ideig tart ez a finom gyümölcs.

További receptek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Tradicionális flódni

A magyarországi zsidó konyha egyik legzseniálisabb süteménye kérdés nélkül a flódni: impozáns, többemeletes édesség ez, ami az ünnepi ízek legjavát egymás után magába pakolja. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezeket a netes naptejpraktikákat nehogy kipróbáld, mert veszélyesek

Az internet tele van házi praktikákkal és receptekkel, hogyan védheted meg bőrödet az UV sugárzástól, és bár a természetes anyagokról azt gondolhatnád, hogy ártalmatlanok, valójában rendkívül veszélyes lehet ezek alkalmazása. Nem, a kókuszolaj és a répalé nem véd meg a napsugaraktól, sőt, leégéshez vagy akár bőrrákhoz is vezethetnek.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...