Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Flekken serpenyőben Kodaktól

Flekken serpenyőben Kodaktól
Flekken serpenyőben Kodaktól
160 perc / előkészület: 40 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megkívántam a flekkent a tél közepén. Mivel eddig csak a szabadban grillezett változatot ismertem, kíváncsi voltam, el tudom-e készíteni konyhai körülmények között... végül egész jól sikerült. :-) Kicsit részletesen írtam le a receptet, de higgyétek el, nagyon egyszerű elkészíteni :-)

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Én most hagymás krumplisalátával tálaltam, de hidegen, akár szendvicsbe is kiváló étel, egy kis savanyúsággal.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pácolás

  1. A sütés előtt fél nappal előkészítjük a húst. Először kiklopfoljuk egy kicsit a hússzeleteket (1-2 perc/szelet).
  2. Összekeverünk egy kis tálkában ízlés szerint sót, borsot, és aki szeretne egy kis pikáns ízt, chilit is tehet bele (vagy más finom fűszert). Egy másik tálkába tesszük a fokhagymanyomón átnyomott pucolt fokhagymagerezdeket.
  3. A kiklopfolt hússzeleteket bevagdossuk sugárirányban 5-6 helyen. Az inasabb részeket különösen érdemes bevagdosni, hogy sütéskor ne ugorjanak össze a szeletek.
  4. Jól bedörzsöljük a szeletek mindkét oldalát a fűszerkeverékkel, majd pedig egy kis "fokhagymapéppel". Az első szeletet betesszük egy műanyag edénybe, meglocsoljuk egy kis étolajjal (ügyeljünk rá, hogy nagyjából mindenhol érje az olaj), és erre fektetjük a második szeletet, majd így tovább.
  5. A kész "hústorony" tetején lévő hússzeletet is meglocsoljuk az olajjal. A lényeg, hogy a szeletek egymás felé néző oldalaikon be legyenek olajozva.:-) Ezt követően betesszük a hűtőbe. Felhasználás előtt 2-3 órával érdemes a "hústornyot" egyben villa segítségével megfordítani, hogy ami eddig kilógott az olajból, az is ázzon benne egy kicsit.

Sütés

  1. Egy teflon serpenyőbe öntjük annak az olajnak a nagy részét, amiben a hússzeletek pácolódtak (hogy ne menjen kárba). Töltünk még hozzá egy kis friss olajat, ha nem lenne elég.
  2. A legnagyobb gázrózsán kis-közepes lángon süssük meg a húsokat, mindkét oldalukat kb. 10 percig. Az az ideális, ha az olajszint kb. a hússzeletek feléig ér. Mielőtt beletennénk az első szelet húst, érdemes az olajat kicsit hagyni, hogy csapkodja ki magát (plusz kihalásszuk belőle a nem odaillő részeket).
  3. Miközben sütjük a húst, érdemes fedőt tenni a serpenyőre, hogy ne száradjanak ki nagyon a szeletek.
  4. A második 10 perc vége előtt érdemes 1 percre még egyszer megfordítani a hússzeletet, hogy a másik felük is egy kis sötétebb színt kapjon.
  5. Sütés közben időnként halásszuk ki az égett fokhagyma darabokat az olajból, hogy ne süljenek rá a húsokra.
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 25 300
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kodak

Mióta szakács: 2013.04.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

flekken, sült tarja, fűszeres tarja

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

538
sertéstarja 2 kg
napraforgó olaj 2 dl
fokhagyma 2 fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint