r
Nosalty Logó

Flekken serpenyőben Kodaktól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kodak
Flekken serpenyőben Kodaktól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 538 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 5384 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 235 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 538 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    355.3 g

Zsír

  • Összesen
    417.7 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6777 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    539 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    3965 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1446.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    600 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 5384 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 235 Kcal

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Elkészítés

Pácolás

  1. A sütés előtt fél nappal előkészítjük a húst. Először kiklopfoljuk egy kicsit a hússzeleteket (1-2 perc/szelet).
  2. Összekeverünk egy kis tálkában ízlés szerint sót, borsot, és aki szeretne egy kis pikáns ízt, chilit is tehet bele (vagy más finom fűszert). Egy másik tálkába tesszük a fokhagymanyomón átnyomott pucolt fokhagymagerezdeket.
  3. A kiklopfolt hússzeleteket bevagdossuk sugárirányban 5-6 helyen. Az inasabb részeket különösen érdemes bevagdosni, hogy sütéskor ne ugorjanak össze a szeletek.
  4. Jól bedörzsöljük a szeletek mindkét oldalát a fűszerkeverékkel, majd pedig egy kis "fokhagymapéppel". Az első szeletet betesszük egy műanyag edénybe, meglocsoljuk egy kis étolajjal (ügyeljünk rá, hogy nagyjából mindenhol érje az olaj), és erre fektetjük a második szeletet, majd így tovább.
  5. A kész "hústorony" tetején lévő hússzeletet is meglocsoljuk az olajjal. A lényeg, hogy a szeletek egymás felé néző oldalaikon be legyenek olajozva.:-) Ezt követően betesszük a hűtőbe. Felhasználás előtt 2-3 órával érdemes a "hústornyot" egyben villa segítségével megfordítani, hogy ami eddig kilógott az olajból, az is ázzon benne egy kicsit.

Sütés

  1. Egy teflon serpenyőbe öntjük annak az olajnak a nagy részét, amiben a hússzeletek pácolódtak (hogy ne menjen kárba). Töltünk még hozzá egy kis friss olajat, ha nem lenne elég.
  2. A legnagyobb gázrózsán kis-közepes lángon süssük meg a húsokat, mindkét oldalukat kb. 10 percig. Az az ideális, ha az olajszint kb. a hússzeletek feléig ér. Mielőtt beletennénk az első szelet húst, érdemes az olajat kicsit hagyni, hogy csapkodja ki magát (plusz kihalásszuk belőle a nem odaillő részeket).
  3. Miközben sütjük a húst, érdemes fedőt tenni a serpenyőre, hogy ne száradjanak ki nagyon a szeletek.
  4. A második 10 perc vége előtt érdemes 1 percre még egyszer megfordítani a hússzeletet, hogy a másik felük is egy kis sötétebb színt kapjon.
  5. Sütés közben időnként halásszuk ki az égett fokhagyma darabokat az olajból, hogy ne süljenek rá a húsokra.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 43212
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 20.

Ajánló

Én most hagymás krumplisalátával tálaltam, de hidegen, akár szendvicsbe is kiváló étel, egy kis savanyúsággal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megkívántam a flekkent a tél közepén. Mivel eddig csak a szabadban grillezett változatot ismertem, kíváncsi voltam, el tudom-e készíteni konyhai körülmények között... végül egész jól sikerült. :-) Kicsit részletesen írtam le a receptet, de higgyétek el, nagyon egyszerű elkészíteni :-)

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek