Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-chilis pulykabatyuk újburgonyával

Citromos-chilis pulykabatyuk újburgonyával
Citromos-chilis pulykabatyuk újburgonyával
125 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az újburgonya édes-vajas íze és a husi savanyú-csípős íze nagyon harmonikusan illik egymáshoz.

hozzávalók / 4 adag

A pulykabatyukhoz

Az újburgonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomszószt, a szójaszószt, a citromok levét, a chilit, az édesítőt és az ízlés szerinti sót összekeverjük egy tálban.
  2. A megtisztított husit alaposan megforgatjuk a szószban, majd bő szósszal filénként egy-egy alufóliába batyuzzuk. Hőálló tálba tesszük a fóliabatyukat, öntünk alá vizet, majd kb. 1 órára 200 fokos sütőbe tesszük.
  3. Amikor megpuhult a hús, akkor lehajtjuk a fóliát, és grillező funkción megpirítjuk a tetejüket.
  4. Míg a hús sül, az újburgonyát megmossuk, feldaraboljuk nagyobb darabokra, majd ráöntjük az almabort, és kb. 15 percig pároljuk.
  5. Amikor a burgonya közepesre puhult, leöntjük róla az almabort, rátesszük a vajat, és 15 perc alatt megpirítjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 163
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lila Kancsó

Mióta szakács: 2012.10.27.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos-chilis pulykabatyuk almaborban párolt vajas újburgonyával, fűszeres pulyka újkrumplival, pulykamell almaborban párolt újkrumplival

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

635
pulykacomb 1 kg
sűrített paradicsom 10 dkg
szójaszósz 2 ek
citromlé 2 citromból nyert
chili 0 ízlés szerint
folyékony édesítőszer 2.5 ml
0 ízlés szerint
újkrumpli 1 kg
cider 5 dl
vaj 2 ek